Πώς να παρακολουθήσετε τα κλικ στα buttons στο WordPress

milicensekey netking

Οι σύνδεσμοι παρακολούθησης σας βοηθούν να μάθετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με το site σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες πληροφορίες για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας και να σχεδιάσετε ανάλογα τη στρατηγική σας.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τα κλικ στο WordPress site σας.

Γιατί πρέπει να παρακολουθείτε τα κλικ στο WordPress;

Οι σύνδεσμοι και τα κουμπιά είναι δύο από τους πιο συνηθισμένους τρόπους αλληλεπίδρασης των χρηστών με οποιονδήποτε ιστότοπο στο διαδίκτυο. Αυτά είναι επίσης τα στοιχεία που οδηγούν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να κάνουν αγορές, να εγγραφούν και να μετατραπούν σε πελάτες.

Η παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες σας αλληλεπιδρούν με διαφορετικά στοιχεία στον ιστότοπό σας σάς βοηθά να μάθετε τι λειτουργεί στον ιστότοπό σας. Το πιο σημαντικό, σας βοηθά να μάθετε τι δεν λειτουργεί και χρειάζεται βελτίωση.

Για παράδειγμα, εάν οι χρήστες δεν κάνουν κλικ στο κουμπί Προσθήκη στο καλάθι στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, τότε μπορείτε να διερευνήσετε τι τους εμποδίζει να το κάνουν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα συνδέσμους και κλικ στο WordPress.

Παρακολούθηση συνδέσμων και κουμπιών στο WordPress χρησιμοποιώντας το MonsterInsights

Το καλύτερο εργαλείο για τη συλλογή δεδομένων μάρκετινγκ στον ιστότοπό σας είναι το Google Analytics. Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προσπάθειες της Google, πολλοί αρχάριοι και μάλιστα αρκετοί έμπειροι το βρίσκουν λίγο “βαρύ”.

Εδώ μπαίνει το MonsterInsights. Είναι η καλύτερη προσθήκη του Google Analytics για το WordPress που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε σωστά το Google Analytics και να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Προσθέτει αυτόματα την κατάλληλη παρακολούθηση σε όλους τους συνδέσμους, κουμπιά, περιοχές καλαθιού και πολλά άλλα.

Το MonsterInsights διαθέτει μια δωρεάν έκδοση, αλλά θα χρειαστείτε το PRO για να επωφεληθείτε πλήρως από όλα τα ισχυρά χαρακτηριστικά παρακολούθησης που προσφέρει.

Η εγκατάσταση του MonsterInsights είναι εξαιρετικά εύκολη.

Πρώτον, πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την πρόσθετη δυνατότητα MonsterInsights.

Μετά την ενεργοποίηση, μεταβείτε στη σελίδα Insights »Ρυθμίσεις για να εισάγετε το κλειδί άδειας χρήσης. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα του MonsterInsights.

milicensekey netking

Μετά την επαλήθευση της άδειας χρήσης, πρέπει να μετακινηθείτε λίγο στη σελίδα ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο κουμπί ‘Οδηγός εγκατάστασης’.

launchsetup netking

Το MonsterInsights θα ξεκινήσει τον οδηγό ρύθμισης που θα συνδέσει τον ιστότοπό σας με το Google Analytics.

Ο οδηγός ρύθμισης MonsterInsights ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με τον τύπο του ιστότοπού σας.

Τώρα, όλα λειτουργούν και ας αρχίσουμε να ρυθμίζουμε την παρακολούθηση των κλικ.

Παρακολούθηση συνδέσμων εκτός site

Οι εξερχόμενες συνδέσεις είναι οι σύνδεσμοι που οδηγούν σε εξωτερικούς ιστότοπους. Αυτά θα μπορούσαν να είναι σύνδεσμοι προς τους ιστότοπους συνεργατών σας ή άλλους ιστότοπους που ανήκουν σε εσάς.

Το MonsterInsights παρακολουθεί αυτόματα όλα τα κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους. Μπορείτε να τα δείτε προβάλλοντας στη σελίδα Insights »Αναφορές.

Παρακολούθηση ηλεκτρονικού εμπορίου στο WordPress

Εάν έχετε ένα ηλεκτρονικό e-shop χρησιμοποιώντας το WooCommerce, τότε το MonsterInsights έρχεται με δυνατότητες παρακολούθησης eCommerce.

Ας ενεργοποιήσουμε την παρακολούθηση e-shop στον ιστότοπό σας.

Πρώτον, πρέπει να επισκεφθείτε τον πίνακα ελέγχου του Google Analytics. Από εκεί πρέπει να μεταβείτε στην προβολή διαχειριστή.

gaadmin netking

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή ρυθμίσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.

ecommerce settinngs netking

Μετά από αυτό, θα δείτε τις επιλογές για να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση e-shop και την ενισχυμένη παρακολούθηση e-shpp στο Google Analytics.

enable ecommerce ga netking

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή στο Google Analytics, ας ενεργοποιήσουμε το addon e-shop στο MonsterInsights.

Πρώτον, πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Insights »Addons. Από εδώ θα πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το addon για e-shop.

ecommerce addon netking

Μετά από αυτό, πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Insights »Ρυθμίσεις και να μεταβείτε στην καρτέλα ηλεκτρονικού εμπορίου. Από εδώ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση. Το MonsterInsights θα εντοπίσει αυτόματα το λογισμικό του e-shop σας και θα το ενεργοποιήσει για εσάς.

ecommercetracking netking

Στην κορυφή, θα δείτε μια επισκόπηση των μετατροπών του e-shop σας. Κάτω από αυτό, θα βρείτε τις πηγές κορυφαίας παραπομπής σας και τις ακριβείς μετατροπές και έσοδα για κάθε πηγή.

Αυτές οι πληροφορίες σάς βοηθούν να μάθετε ποιες πηγές παραπομπής πρέπει να μεγιστοποιηθούν και ποια από αυτές δεν το κάνει τόσο καλά.

Το MonsterInsights στέλνει επίσης πολλά χρήσιμα στοιχεία στην Google, τα οποία μπορείτε να δείτε στην ενότητα Μετατροπές »Ηλεκτρονικό εμπόριο.

ga ecommerce reports netking

Παρακολούθηση αρχείων στο WordPress

Εάν διαθέτετε έναν ιστότοπο μέλους που πωλεί ψηφιακά προϊόντα, τότε η παρακολούθηση των κουμπιών λήψης αρχείων θα σας βοηθήσει να βρείτε τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με τα αρχεία αυτά.

Το MonsterInsights παρακολουθεί αυτόματα τις λήψεις αρχείων για κοινούς τύπους αρχείων όπως έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, αρχεία PDF και αρχεία zip.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλους τύπους αρχείων που ίσως θέλετε να παρακολουθήσετε. Απλώς μεταβείτε στη σελίδα Insights »Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα ‘Συμμετοχή’. Από εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Αρχείο λήψεων για να προσθέσετε την επέκταση τύπου αρχείου που θέλετε να παρακολουθήσετε.

filedownloads netking

Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά στοιχεία λήψης αρχείων, μεταβαίνοντας στην καρτέλα “Αναφορές” και μεταβείτε στην καρτέλα “Εκδότης”.

Μετατροπές σε φόρμες παρακολούθησης στο WordPress

Οι φόρμες επικοινωνίας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία κάθε ιστοτόπου. Χρησιμοποιείτε φόρμες για newsletter, καλάθι αγορών, έντυπα αγοράς και παραγγελίας και όλες τις φόρμες επικοινωνίας σας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις φόρμες σας, ποιες μορφές λαμβάνουν περισσότερες μετατροπές και ποιες μορφές δεν λαμβάνουν αρκετά.

Ας αρχίσουμε να παρακολουθούμε φόρμες στο WordPress χρησιμοποιώντας το MonsterInsights.

Πρώτον, πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις »Πρόσθετα. Από εδώ, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το addon φορμών.

formsaddon netking

Μόλις ενεργοποιηθεί, το MonsterInsights θα εντοπίσει αυτόματα τις φόρμες στον ιστότοπό σας και θα αρχίσει να συλλέγει δεδομένα αλληλεπίδρασης. Λειτουργεί άψογα με όλα τα δημοφιλή plug-in τύπου WordPress, όπως WPForms, Formidable Forms, Forms Gravity κ.λπ.

Για να δείτε τις αναφορές φόρμας, πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Insights »Reports και να μεταβείτε στην καρτέλα” Φόρμες “.

Παρακολούθηση οποιουδήποτε προσαρμοσμένου συνδέσμου στο WordPress

Μέχρι στιγμής έχουμε μάθει πώς να παρακολουθείτε αυτόματα συνδέσμους και κλικ σε κουμπί στον ιστότοπό σας. Πάμε να δούμε πως να παρακολουθήσετε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο στο site σας.

Ευτυχώς, το MonsterInsights το κάνει τόσο εύκολο. Το χαρακτηριστικό αυτό που ονομάζεται προσαρμοσμένη συνάρτηση απόδοσης συνδέσμων και εδώ μπορείτε να το προσθέσετε οποιονδήποτε σύνδεσμο στον ιστότοπό σας.

Απλά μεταβείτε στην προβολή HTML στον επεξεργαστή μπλοκ και προσθέστε τον σύνδεσμο σας με την ακόλουθη μορφή:

<a href="https://www.example.com" data-vars-ga-category="Call to action clicks" data-vars-ga-action="CTA link click" data-vars-ga-label="Homepage CTA clicks">My custom link</a>

Ο σύνδεσμός του περιέχει τρία νέα χαρακτηριστικά σύνδεσης:

  • data-vars-ga-category: Ορίζει μια κατηγορία για τη σύνδεσή σας
  • data-vars-ga-action: Περιγράφει τη δράση που κάνει αυτός ο σύνδεσμος
  • data-vars-ga-label: Μια ετικέτα για το σύνδεσμό σας που σας βοηθά να το αναγνωρίσετε

Μπορείτε να βρείτε την προσαρμοσμένη αναφορά παρακολούθησης συνδέσμων στην ενότητα Συμπεριφορά »Εκδηλώσεις του πίνακα εργαλείων του Google Analytics.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς μπορείτε να παρακολουθείτε τα κλικ των συνδέσμου και των buttons.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *