Τα πιο δημοφιλή CMS παγκοσμίως

WordPress vs Joomla vs Drupal.

Αποτέλεσε το επίκεντρο πολλών online συζητήσεων.

Στη συζήτηση σύγκρισης των CMS, κάθε στρατόπεδο είναι συνήθως πεπεισμένο ότι η επιλογή τους είναι η καλύτερη.

Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Έχουν δώσει στους καθημερινούς χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ιστοσελίδες χωρίς να είναι προγραμματιστές. Κατά συνέπεια, βοήθησαν να ξεκινήσουν αμέτρητες νέες επιχειρήσεις, σταδιοδρομίες, έργα και καταστήματα.

Από πολλές επιλογές, το WordPress, το Joomla και το Drupal έχουν αναδειχθεί ως οι πιο δημοφιλείς. Συνολικά καλύπτουν περίπου το 71% της αγοράς των CMS. Επομένως, κατά την κατασκευή ενός νέου ιστότοπου, πιθανόν να επιλέξετε ένα από αυτά.

Ποιο από τα τρία;

Και τα τρία κάνουν το ίδιο πράγμα. Επίσης είναι ανοιχτού λογισμικού επομένως μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν.

Με ποιο κριτήριο να επιλέξω;

Σε αυτή τη σύγκριση των CMS θα σας δώσουμε μια λεπτομερή ανάλυση των τριών συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου και των ισχυρών και αδύνατων σημείων τους. 

WordPress

Το WordPress κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003. Η βασική του τεχνολογία είναι η PHP με βάση δεδομένων SQL στο παρασκήνιο. Τα τελευταία χρόνια, όπως και πολλοί άλλοι ιστότοποι στο διαδίκτυο, η JavaScript έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές από έργα όπως η Calypso και ο επερχόμενος συντάκτης Gutenberg.

Από την έναρξή της, το WordPress έχει αναμφισβήτητα την καλύτερη εκτέλεση όλων των διαθέσιμων συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου.

Στην αγορά των CMS, είναι το μεγάλο ψάρι στη λίμνη με μερίδιο αγοράς 60% και ανεβαίνει. Επιπλέον, Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Internet Live, που σημαίνει ότι περίπου 560 εκατομμύρια ιστότοποι λειτουργούν με το WordPress, κάνει επίσης το WordPress το ταχύτερα αναπτυσσόμενο CMS των τελευταίων οκτώ ετών.

Η τελευταία έκδοση (4.9) από μόνη της έχει μεταφορτωθεί πάνω από 90 εκατομμύρια φορές. Μεταξύ των χρηστών του είναι μερικοί από τους πιο γνωστούς ιστοτόπους. Από τους New York Times πάνω από το TechCrunch στο Forbes – πολλά μεγάλα ονόματα εκεί έξω επιλέγουν το WordPress για να τροφοδοτούν την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Joomla 

Joomla! (όπως γράφεται σωστά) ιδρύθηκε το 2005, ως ένα παρακλάδι ενός άλλου CMS που ονομάζεται Mambo. Το όνομα προέρχεται από το Jumla, και η λέξη σημαίνει “όλοι μαζί”. Αυτό αναφέρεται διότι είναι ανοιχτού κώδικα που διατηρείται από μια κοινότητα εθελοντών προγραμματιστών.

Το Joomla είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές CMS στον internet. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 58 εκατομμύρια ιστότοπους. Συνολικά, το έχουν κατεβάσει πάνω από 93 εκατομμύρια φορές.

Όπως το WordPress, το Joomla βασίζεται σε PHP και μια βάση δεδομένων SQL. Άλλα χαρακτηριστικά είναι επίσης παρόμοια, όπως η διαίρεση στο front-end και το back-end (περιοχή διαχείρισης). 

Drupal

Η πρώτη έκδοση του Drupal κυκλοφόρησε το 2001 και τώρα είναι η τρίτη πιο δημοφιλής λύση για την κατασκευή ιστοσελίδων. Το συνολικό μερίδιο αγοράς της είναι 2,2%, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου 41 εκατομμύρια ιστότοποι τρέχουν σε Drupal.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον να δούμε είναι ότι αυτό το σύστημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των μεγαλύτερων ιστοτόπων. Μεταξύ των εκατομμυρίων πιο δημοφιλών ιστότοπων, είναι στην πραγματικότητα πιο δημοφιλές από το Joomla.

Το Drupal είναι επίσης το πιο τεχνικά προηγμένο CMS. Όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, η κύρια τεχνολογία της είναι η PHP και είναι επίσης ανοικτού κώδικα και κοινής χρήσης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *