Κατασκευή Ιστοσελίδας WordPress: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κατασκευή Ιστοσελίδας WordPress: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πιστεύουμε είναι πλέον σαφές το ότι η δημιουργία της ιστοσελίδας είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια για την ανάπτυξη του brand σας. Μαζί με τα social media της επιχείρησης, οφείλετε να έχετε μια ιστοσελίδα που θα είναι στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων (αν όχι το πρώτο αποτέλεσμα) όταν θα σας ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης. Πέρα από το ότι σας καθιστά πιο αξιόπιστους, μια ιστοσελίδα σάς φέρνει σε άμεση επαφή με δυνητικούς πελάτες σας.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, κάποια βασικά στοιχεία για τις ιστοσελίδες με WordPress. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας, όπως επίσης και για την κατασκευή eshop στο WordPress.

Κατασκευή ιστοσελίδων: Ας δούμε τα βασικά

Για την κατασκευή ιστοσελίδων χρειάζεται να επιλέξετε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Τα πιο γνωστά συστήματα είναι το WordPress, το Joomla και το Drupal. Για τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας θα χρειαστεί να κάνετε μια έρευνα αγοράς, αλλά και μια αναζήτηση για το τι σας συμφέρει περισσότερο βάσει των δικών σας στόχων και αναγκών.

Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα το περιβάλλον WordPress. Πριν αναλύσουμε τα του WordPress, ας δούμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία της ιστοσελίδας σας.

 1. Brand name

Είτε θέλετε να έχετε ένα blog κριτικής ταινιών είτε ένα eshop, το πιο σημαντικό είναι να έχετε μια ξεκάθαρη ταυτότητα. Πώς ορίζεται αυτή; Με ένα εξίσου ξεκάθαρο brand name. Όπως θα δείτε και αργότερα, το brand name σας είναι βασικός πυλώνας και για το domain name σας. Συνεπώς, αυτό είναι που ορίζετε εσείς πρώτο έχοντας πάντα ως γνώμονα τις αναζητήσεις των δυνητικών πελατών.

 1. Logo

Μαζί με το brand name, την ταυτότητά σας δηλαδή, χρειάζεστε και μια οπτική ταυτότητα. Ένα έξυπνο, απλό και σαφές logo κάνει πάντα τη διαφορά και σας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας. Ιδανικά, ένας γραφίστας θα αναλάβει τη δημιουργία της οπτικής σας ταυτότητας.

 1. Προσεγμένο design

Όπως και το logo, έτσι και το συνολικό design της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι προσεγμένο. Κύριο μέλημά σας είναι να δημιουργήσετε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον, που δεν θα τον «διώχνει» από τη σελίδα σας. Η γραμματοσειρά σας θα πρέπει να συνάδει με το logo, όπως και τα χρώματα του template που θα διαλέξετε.

Κατασκευή ιστοσελίδας WordPress: Γιατί την προτείνουμε;

 1.  Βοηθάει στο search engine optimization (SEO)

Το πιο σημαντικό από τεχνικής άποψης κομμάτι, είναι το search engine optimization, δηλαδή το SEO. Το περιβάλλον του WordPress βοηθά πολύ στο να βελτιστοποιήσετε τη σελίδα σας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταφέρετε υψηλό ranking στις μηχανές αναζήτησης.

 1. Είναι το πιο αξιόπιστο

Δεν είναι τυχαίο που είναι το πιο δημοφιλές CMS παγκοσμίως. Το περιβάλλον του WordPress το αξιοποιούν μεγάλα brands προκειμένου να στήσουν σε αυτό τις ιστοσελίδες και τα eshops τους. Επίσης, το WordPress διαθέτει κάποια πολύ σημαντικά plugins που αυξάνουν την ασφάλεια του, ενάντια σε κακόβουλα λογισμικά.

Κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress: Γιατί το προτιμούν οι περισσότεροι;

Βάσει και των παραπάνω, είναι εύκολο να υποθέσουμε εκ των προτέρων ότι το WordPress αποτελεί την ιδανική λύση για κάθε νέο επαγγελματία. Ας δούμε, λοιπόν, και στην πράξη γιατί προτιμάται το WordPress για την κατασκευή ιστοσελίδων.

 1. Είναι το πιο εύκολο στη χρήση

Ακόμα κι αν δεν έχετε γνώσεις στη διαχείριση ιστοσελίδων, το WordPress προσφέρει σαφείς οδηγίες για κάθε χρήστη του. Με χιλιάδες plugins που διαθέτει, το WordPress σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τη σελίδα σας πολύ εξατομικευμένη, ώστε να διαφοροποιείται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες σας.

 1. Έχει αναρίθμητα templates

Ακριβώς όπως τα plugins, έτσι και τα templates είναι αναρίθμητα κι αισθητικά προσεγμένα. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε αυτό που σας αντιπροσωπεύει περισσότερο, αλλά και είναι πιο φιλικό για τον χρήστη. Η ιστοσελίδα σας στο WordPress θα είναι στην πραγματικότητα τόσο μοναδική, όσο και το brand σας.

 1. Είναι δωρεάν

Η πλατφόρμα του WordPress είναι δωρεάν. Αυτό σας εξοικονομεί πολλά χρήματα από το να πληρώσετε προγραμματιστή να γράψει κώδικα από το μηδέν. Με χαμηλό κόστος και επιλέγοντας από templates και premium plugins που που θα στήσει και θα παραμετροποιήσει στα μέτρα σας ο προγραμματιστής ή ο web designer, είστε έτοιμοι πολύ γρήγορα να «βγείτε στον αέρα» και να ξεκινήσετε την δραστηριότητα που επιθυμείτε.

Κατασκευή ιστοσελίδων WordPress: Τι θα πρέπει να προσέξετε

 1. Να έχετε εύχρηστο μενού

Το design δεν είναι ο μόνος παράγοντας που κρατά τον χρήστη στη σελίδα σας. Αν η πλοήγησή του είναι δύσκολη, τότε ο χρήστης δεν θα ξοδέψει περαιτέρω χρόνο να εξερευνήσει το site ή το eshop σας, απλά θα πάει στο επόμενο.

 1. Να το ανανεώνετε συχνά

Όσο κι αν επενδύσατε στο να δημιουργήσετε ένα καλαίσθητο site, δεν έχει και πολύ νόημα αν το αφήσετε στην τύχη του. Έχετε στο μυαλό σας ότι η ιστοσελίδα σας δέχεται επισκέπτες ανά πάσα στιγμή. Συνεπώς, αν έχετε να το ανανεώσετε από άποψης blog posts ή προϊόντων eshop για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε χάνετε πόντους αξιοπιστίας και θέσης κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

 1. Να έχετε στοιχεία επικοινωνίας

Πόντους αξιοπιστίας χάνετε και όταν δεν έχετε σαφή στοιχεία επικοινωνίας, όπως email και τηλέφωνο. Το διαδίκτυο δημιουργεί ανασφάλεια στον χρήστη κι εσείς θα πρέπει να του παρέχετε διαφορετικές εναλλακτικές επικοινωνίας.

Domain name: 5 χρήσιμα tips

Tip 1: Διατηρήστε το όνομα του brand σας

Το domain name σας είναι το προφίλ σας και η πρώτη εντύπωση που αποκτά κανείς από εσάς. Φροντίστε, λοιπόν, να αντικατοπτρίζει πλήρως την επιχείρησή σας και το όνομα του brand σας. Όταν θα μπαίνετε στη διαδικασία να μοιράζεστε το domain name σας, δεν θα ακούγεται επαγγελματικό το να μη συνάδει με την επιχείρησή σας. Ένα σωστό domain name, μεταξύ άλλων, δημιουργεί μια πρώτη εντύπωση αξιοπιστίας.

Tip 2: Ελέγξτε αν χρησιμοποιείται ήδη

Αυτή είναι η πιο σκληρή πραγματικότητα: το domain name που οραματίζεστε να χρησιμοποιείται ήδη. Στο διαδίκτυο υπάρχουν κάποια εργαλεία, όπως τα domain name generators, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν. Βάσει κάποιων βασικών keywords που εσείς ορίζετε, ένα domain name generator βρίσκει κάποιες μοναδικές ιδέες για το domain name σας, που μπορούν να σας «ξεκολλήσουν».

Tip 3: Αποφύγετε αριθμούς και παύλες

Σκεφτείτε να λέγατε «Μπες σε αυτό το καινούριο site, λέγεται “Y0utube”, αλλά το πρώτο “o” είναι “0”». Ή αντίστοιχα «Λέγεται “You-tube”, απλά μην ξεχάσεις να βάλεις παύλες ανάμεσα στο “you” και στο “tube”». Πιστεύετε ότι αυτό το site θα ήταν ευκολομνημόνευτο; Σας επιβεβαιώνουμε εμείς πως όχι. Ένα εύηχο domain name που δεν διασπάται από παύλες και αριθμούς είναι πιο εύκολο να το θυμούνται οι δυνητικοί επισκέπτες σας.

Tip 4: Κάντε το όσο πιο σύντομο γίνεται

Ας υποθέσουμε ότι το site μας δεν είχε domain name “netking”, αλλά “kataskeviistoselidwnkaieshops”. Πρώτον, ούτε που θα μπορούσατε το θυμηθείτε αργότερα, δεύτερον, δύσκολα θα το εμπιστευόσασταν, και τρίτον, δεν ανταποκρίνεται στο όνομά μας. Ακόμα κι αν δεν είναι διαθέσιμο το domain name που θέλατε εξαρχής, δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε περιφραστικές επιλογές.

Tip 5: Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Ένα domain name δεν είναι καθόλου συμφέρον να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού μια τέτοια αλλαγή κοστίζει χρηματικά και όχι μόνο. Κοστίζει και σε SEO ranking στις μηχανές αναζήτησης, αλλά και στο brand name σας συνολικά. Για αυτόν τον λόγο, μη βιαστείτε πολύ να κατοχυρώσετε domain name. Σκεφτείτε πρώτα καλά τις επιλογές σας και δείτε ποια είναι η πιο συμφέρουσα μακροπρόθεσμα.

Τώρα που έχετε έναν πλήρη οδηγό, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία της ιστοσελίδας σας ή στην κατασκευή eshop στο WordPress. Με σαφή προσανατολισμό και μακροπρόθεσμα σχέδια, έχετε την ελευθερία να μεγαλουργήσετε, μέσα σε ένα εύχρηστο περιβάλλον.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *