Πώς να δημιουργήσετε μια custom αρχική σελίδα στο WordPress

netking homepage

Αρκετοί χρήστες μας ρωτούν αν είναι δυνατό να δημιουργήσουμε μια custom αρχική σελίδα στο WordPress.

Από προεπιλογή, το WordPress εμφανίζει τις αναρτήσεις του blog στην αρχική σελίδα. Ωστόσο, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε μια πιο ενδιαφέρουσα αρχική σελίδα, η οποία θα βοηθήσει τους χρήστες να βρουν αυτό που χρειάζονται στο site σας πολύ πιο εύκολα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα μια custom αρχική σελίδα στο WordPress.

Τι είναι η αρχική σελίδα;

Μια αρχική σελίδα είναι μια προεπιλεγμένη εισαγωγική σελίδα ή η πρώτη σελίδα ενός site. Είναι η σελίδα που εμφανίζεται όταν κάποιος πληκτρολογεί το domain name σας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Παράδειγμα αρχικής σελίδας

netking homepage

 

Ο κύριος σκοπός της αρχικής σελίδας είναι να εισαγάγει τους χρήστες στην ιστοσελίδα σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να παρέχει στους χρήστες βασικές πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να εξερευνούν άλλες σελίδες στον ιστότοπό σας.

Από προεπιλογή, το WordPress εμφανίζει αναρτήσεις του blog στην αρχική σελίδα. Αυτό δεν είναι αρκετά καλό, καθώς δείχνει μόνο μερικά από τα τρέχοντα άρθρα σας.

Εάν έχετε έναν ιστότοπο επιχείρησης, τότε η προεπιλεγμένη αρχική σελίδα δεν θα ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με την επιχείρηση, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Επίσης, δεν παρέχει στους χρήστες έναν έξυπνο τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Τα καλά νέα είναι ότι το WordPress έρχεται ήδη με ενσωματωμένη λειτουργία για τη δημιουργία μιας custom αρχικής σελίδας.

Το WordPress σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εύκολα οποιαδήποτε σελίδα στον ιστότοπό σας ως αρχική σελίδα. Μπορείτε απλά να μεταβείτε στις Σελίδες »Προσθήκη νέας σελίδας μέσα στην περιοχή διαχείρισης του WordPress για να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα.

Ας δώσουμε στη σελίδα αυτή τίτλο «Αρχική σελίδα» και δημοσιεύστε την. Θα χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σελίδα ως custom αρχική σελίδα.

Μην ανησυχείτε για τη διάταξη ή το σχεδιασμό αυτή τη στιγμή. Θα σας δείξουμε πώς να σχεδιάσετε την αρχική σελίδα σας παρακάτω.

Τώρα, αν θέλετε να τρέξετε ένα blog στον ιστότοπό σας, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή σελίδα blog για να εμφανίσετε τις αναρτήσεις σας.

Για άλλη μια φορά, μεταβείτε στις Σελίδες »Προσθήκη νέας σελίδας και δημιουργήστε μια σελίδα με τίτλο ‘Blog’.

Αφού δημιουργήσετε τις σελίδες, πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα Ρυθμίσεις »Ανάγνωση. Από εδώ, επιλέξτε την επιλογή “Μια στατική σελίδα” στην ενότητα “Η αρχική σελίδα σας εμφανίζει”.

select homepage

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε την αρχική σελίδα και τις σελίδες blog που δημιουργήσατε νωρίτερα.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί ‘Αποθήκευση αλλαγών’ για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Τώρα που έχετε ορίσει μια σελίδα που θα χρησιμοποιηθεί ως custom αρχική σελίδα, ας αρχίσουμε να σχεδιάζουμε την αρχική σελίδα για το site σας.

Δημιουργήστε μια custom αρχική σελίδα στο WordPress με τη χρήση των Page Builders

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί δεξιότητες κώδικα ή σχεδιασμού. Για αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσετε ένα plugin δημιουργίας σελίδων στο WordPress.

Ένα plugin δημιουργίας σελίδας σάς επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα συγκεκριμένες περιοχές και διατάξεις με drag and drop.

Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Beaver Builder επειδή είναι το πιο εξελίξιμο και αξιόπιστο plugin στην αγορά. Έρχεται με δεκάδες πρότυπα προσαρμοσμένων αρχικών σελίδων που μπορείτε να εγκαταστήσετε με ένα μόνο κλικ.

Αφού εγκατασταθεί, μπορείτε να επεξεργαστείτε το πρότυπο χρησιμοποιώντας αρκετά εργαλεία με ένα κλικ Μπορείτε να αντικαταστήσετε το περιεχόμενο που θα έχει και τις εικόνες με το δικό σας περιεχόμενο, ακόμα και να επεκτείνετε το πρότυπο προσθέτοντας περισσότερες διατάξεις,περιοχές και widgets.

homepage beaverbuilder netking

Το Beaver Builder σας δίνει επίσης πρόσβαση στο Beaver Themer, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργείτε το δικό σας WordPress θέμα χωρίς να γράφετε κανέναν κώδικα.

Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Elementor. Είναι επίσης ένα εξαιρετικά δημοφιλές plugin δημιουργίας σελίδων του WordPress. Έρχεται επίσης με ενσωματωμένα πρότυπα και είναι αρκετά εύκολο στη χρήση του.

homepage elementor netking

Τέλος, σας συνιστούμε να κοιτάξετε από τους ανταγωνιστές σας και άλλους δημοφιλείς ιστότοπους της βιομηχανίας / της αγοράς σας. Δεν σας ζητάμε να αντιγράψετε το σχεδιασμό τους, αλλά να μάθετε από τις βέλτιστες πρακτικές τους και στη συνέχεια να τις εφαρμόσετε στη δική σας διάταξη custom σελίδας.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να δημιουργήσετε εύκολα μια αρχική σελίδα στο WordPress.

Εάν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *