Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί click-to-call στο WordPress (βήμα προς βήμα)

wpcallbutton netking webdesign

Θέλετε να προσθέσετε ένα κουμπί click-to-call στο WordPress; Καθώς περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνά τους, προσθέτοντας ένα κουμπί “click-to-call” σας διευκολύνει να επικοινωνήσουν μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα κουμπί click-to-call στην WordPress ιστοσελίδα σας.

Γιατί να προσθέσετε κουμπί “click-to-call” στο WordPress

Πολλοί ιστότοποι μικρών επιχειρήσεων βασίζονται στους πελάτες ώστε να επικοινωνούν μαζί τους για προσφορές, πληροφορίες πριν από την πώληση ή γενικά για άμεση υποστήριξη.

Γι ‘αυτό προτείνουμε να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας.

Ωστόσο, ανάλογα με τη βιομηχανία, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να θέλουν να μιλήσουν αμέσως με ένα άτομο.

Καθώς αυξάνεται η επισκεψιμότητα στο web για κινητές συσκευές σε όλο τον κόσμο, συχνά οι χρήστες βρίσκουν πιο βολικό απλά να κάνουν κλήσεις και να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να προσθέσετε εύκολα ένα κουμπί click-to-call στο WordPress.

Προσθήκη ενός κουμπιού “Κάντε κλικ για να καλέσετε τώρα” στο WordPress χρησιμοποιώντας πρόσθετο (plugin).

Αυτή η μέθοδος είναι ευκολότερη και συνιστάται για όλους τους χρήστες. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εύκολα ένα κουμπί κλικ για κλήση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το plugin WP Call Button στον ιστότοπό σας.

Μετά την ενεργοποίηση, θα πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα Ρυθμίσεις »WP Call Button για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του.

wpcallbutton netking webdesign

Η πρώτη σελίδα ρυθμίσεων αφορά τη συχνή λειτουργία, το κουμπί Sticky Call, το οποίο μετακινείται καθώς ο χρήστης περιηγείται στον ιστότοπό σας.

Αυτή η βελτιστοποιημένη δυνατότητα σάς βοηθά να λαμβάνετε περισσότερες κλήσεις.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε εισάγοντας τον τηλεφωνικό αριθμό της επιχείρησής σας που θέλετε να σας καλούν. Το πρόσθετο χρησιμοποιεί το πεδίο έξυπνου τηλεφώνου, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε απλά να επιλέξετε τη χώρα σας και αυτόματα θα προσθέσει τον κωδικό χώρας στη σωστή μορφή.

Έπειτα, έχετε την επιλογή να προσθέσετε το κείμενο του κουμπιού, να επιλέξετε τη θέση και να επιλέξετε το χρώμα του.

Από προεπιλογή, το πρόσθετο θα προσθέσει ένα κουμπί για κλήση σε όλες τις σελίδες και όλες τις συσκευές. Ωστόσο, έχετε την επιλογή να εμφανίζετε μόνο σε ορισμένες σελίδες ή να εμφανίζετε μόνο σε κινητές συσκευές.

Αφού τελειώσετ κάντε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Μετά από αυτό, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας για να δείτε το κουμπί κλήσης.

Αν θέλετε να προσθέσετε ένα κουμπί κλήσης στη σελίδα επαφών του WordPress, σε σελίδα ή σε οποιαδήποτε άλλη θέση, τότε έχετε δύο επιλογές.

Αν χρησιμοποιείτε το νέο επεξεργαστή μπλοκ του WordPress, απλά δημιουργήστε ή επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα σελίδα. Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσετε το μπλοκ κουμπιού κλήσεων WP κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “+”.

callbuttongutenberg

Μόλις προσθέσετε το κουμπί, θα επιτρέπεται στους χρήστες να κάνουν κλικ και να καλέσουν τον αριθμό τηλεφώνου που καθορίσατε στη σελίδα ρυθμίσεων του.

Τώρα, αν χρησιμοποιείτε τον κλασικό επεξεργαστή WordPress, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το shortcode του.

Απλά πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις »WP Call Button και κάντε κλικ στο Static Call Button στην κορυφή.

wordpress call button shortcode

Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε το κείμενο του κουμπιού, το χρώμα και να επιλέξετε αν θέλετε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε το εικονίδιο του τηλεφώνου. Στη συνέχεια, απλά αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα και επικολλήστε τον μέσα στη σελίδα ή ακόμη και σε ένα άρθρο.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε στο πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα κουμπί click-to-call στο WordPress.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *