Βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστοσελίδας: Οδηγός για τις καλύτερες τεχνικές (Μέρος 1ο)

Ζούμε σε έναν κόσμο με γρήγορους ρυθμούς. Οι άνθρωποι θέλουν τα πράγματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα – και είναι σίγουρα δυσαρεστημένοι όταν κάτι διαρκεί πολύ. Η βελτιστοποίηση της ταχύτητας του ιστότοπου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του site σας.

Η Google κατανοεί ότι οι καταναλωτές θέλουν γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες. Κατά συνέπεια, επιβραβεύει ιστότοπους που φορτώνουν γρήγορα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας.

Τι είναι η ταχύτητα ενός ιστότοπου;

Η ταχύτητα του ιστότοπου αναφέρεται στο πόσο γρήγορα φορτώνεται ο ιστότοπός σας όταν κάποιος πληκτρολογεί με μη αυτόματο τρόπο τη διεύθυνση URL ή κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο που τον κατευθύνει στον ιστότοπό σας.

Η μέση ταχύτητα φόρτωσης σε όλες τις χώρες είναι περίπου 8,66%, αλλά είναι απαραίτητο να μειωθεί ο χρόνος αυτός σε τρία δευτερόλεπτα ή και λιγότερα.

Η βελτιστοποίηση της ταχύτητας του ιστότοπου μπορεί να σας βάλει μπροστά από τους ανταγωνιστές σας, γεγονός που θα βελτιώσει την κατάταξη σας στην Google. Αν ο ιστότοπός σας φορτωθεί σε τρία δευτερόλεπτα και του ανταγωνιστή σας σε εννέα δευτερόλεπτα, η Google θα εμφανίσει εσάς επάνω από αυτόν.

Πώς να μάθετε εάν ο ιστότοπός σας είναι αργός

Ένας τρόπος για να μάθετε εάν ο ιστότοπός σας είναι αργός είναι να ανοίξετε μια νέα καρτέλα ιδιωτικού προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL σας. Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο για να μάθετε πόσο γρήγορα (ή αργά) φορτώνει.

Αυτή δεν είναι η πιο επιστημονική προσέγγιση, αλλά θα σας δώσει μια γενική εικόνα. Εάν ο ιστότοπός σας χρειάζεται 10 δευτερόλεπτα για να φορτώσει τότε το site σας χρειάζεται βελτιστοποίηση.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλά εργαλεία που σας βοηθούν να μειώσετε τους χρόνους φόρτωσης σελίδας για τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας του ιστότοπου. Θα ελέγξουν την ταχύτητα του ιστότοπού σας σε διαφορετικές συσκευές και θα προτείνουν τρόπους μείωσης της ταχύτητας για βέλτιστα αποτελέσματα.

Δοκιμή ταχύτητας ιστότοπου

Μια δοκιμή ταχύτητας ιστότοπου χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο διακομιστή σε μια συγκεκριμένη χώρα για να μετρήσει πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτώσει το site σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβιβάσετε τις πληροφορίες στον προγραμματιστή ή στον σχεδιαστή σας.

Εναλλακτικά, αν έχετε γνώσεις και κάνετε αλλαγές στο backend του ιστοτόπου σας, μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές μόνοι σας.

Τα τέσσερα καλύτερα εργαλεία ελέγχου ταχύτητας ιστότοπων και πώς να τα χρησιμοποιήσετε

Υπάρχουν πολλά εργαλεία ελέγχου ταχύτητας, αλλά έχω περιορίσει τα τέσσερα αγαπημένα μου. Τα χρησιμοποιώ τακτικά για να δοκιμάσω την ταχύτητα των site πελατών μου για να διασφαλίσω ότι δεν χάνουμε έδαφος στο SEO. η συνέχεια στο επόμενο άρθρο…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *