5 γρήγορες συμβουλές για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη στο site σας

Πριν από λίγες εβδομάδες έγραψα μια ανάλυση σχετικά με διάφορα χρήσιμα εργαλεία για τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης ενός ιστότοπου, με έμφαση σε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία εκεί έξω για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών.

1. Διορθώστε τυχόν λάθη γραμματικής και ορθογραφίας

Η γραμματική συχνά παραβλέπεται από την εμπειρία των χρηστών. Τα λάθη ορθογραφίας και γραμματικής φαίνονται παραπλανητικά και μπορούν να υπονομεύσουν γρήγορα την αξιοπιστία μιας ιστοσελίδας.

Neurolingo. Το neurolingo ο Online Ορθογράφος Κειμένων αποτελεί εφαρμογή του Ορθογράφου της Neurolingo. Σας επιτρέπει να εντοπίσετε ορθογραφικά λάθη σε ελληνικές και αγγλικές λέξεις ενός κειμένου.

2. Ελέγξτε τους σπασμένους σας συνδέσμους

Ως χρήστης Mac, εγώ (δυστυχώς) δεν μπορώ να κατεβάσω το Xenu για να το χρησιμοποιήσω για έλεγχο σπασμένων συνδέσεων, το οποίο είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο εργαλείο για αυτη τη δουλειά. Υπάρχει, ωστόσο, αρκετές λύσεις για τους χρήστες Mac, συμπεριλαμβανομένου του SEO Spider του Screaming Frog ή του DrLinkCheck για ιστότοπους με λιγότερες από 1.000 σελίδες. Επίσης, έχω εγκαταστήσει την πρόσθετη εφαρμογή Check My Links Chrome, η οποία είναι ένας γρήγορος τρόπος απεικόνισης τυχόν σπασμένων συνδέσεων σε μια σελίδα.

3. Βελτίωση της συνολικής ποιότητας του σχεδιασμού

Το Concept Feedback είναι μια φανταστική πλατφόρμα που σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε ένα mockup της τρέχουσας σελίδας σας και να λάβετε λεπτομερή σχόλια από επαγγελματίες σχεδιαστές του UX και ειδικούς. Σε συνδυασμό με το Dribbble, το οποίο προσφέρει τεράστια πηγή έμπνευσης για εξαιρετικά σχέδια, δημιουργώντας ένα όμορφα σχεδιασμένο site.

Το Olark είναι ένα ζωντανό plugin που επιτρέπει στους επισκέπτες και τους πιθανούς πελάτες σας να σας μιλήσουν σε πραγματικό χρόνο από τον ιστότοπό σας. Από τις δικές μου εμπειρίες, το Olark υπήρξε ένα καταπληκτικό εργαλείο για να εξαλείψουμε τα ανόητα λάθη και να γεμίσουμε τις σελίδες FAQ με απαντήσεις σε ερωτήσεις που ζητούν πραγματικά οι πιθανοί πελάτες.

4. Βελτιώστε το χρόνο φόρτωσης σελίδας

Υπάρχουν αμέτρητα εργαλεία για την ανάλυση της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας. Το αγαπημένο μου εργαλείο είναι το plugin Yslow Chrome, ακολουθούμενο από το Pingdom, το εργαλείο PageSpeed ​​της Google και το GT Metrix. Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress, θα συνιστούσα να εγκαταστήσετε το πρόσθετο WP Super Cache, το οποίο σκουπίζει τα περισσότερα από τα θέματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αργούς χρόνους φόρτωσης.

5. Εκτελέστε ελέγχους συμβατότητας μεταξύ των browsers

Η συμβατότητα μεταξύ των browsers ήταν πάντα ενοχλητική για τον έλεγχο και την επιδιόρθωση, αλλά με τόσες πολλές διαφορετικές συσκευές και προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιούνται, δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική όσο είναι σήμερα. Σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε ένα plugin χρήστη για να επιτρέψετε τον γρήγορο έλεγχο των πολλαπλών περιηγητών, αλλά για να ελέγξετε τον τρόπο εμφάνισης του ιστότοπού σας σε άλλα προγράμματα περιήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το BrowserStack ή το BrowserShots.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *