5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για την κατασκευή της ιστοσελίδα σας

Μία από τις ερωτήσεις που μου θέτουνε συχνά είναι: Γιατί να χρησιμοποιήσω το WordPress; Γιατί πρέπει να αλλάξω CMS;

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ 5 σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress. Θα καλύψουμε επίσης όλους τους διαφορετικούς τύπους ιστότοπων που μπορείτε να δημιουργήσετε με το WordPress.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress

Μία από τις πιο συνηθισμένες παρανοήσεις σχετικά με το WordPress είναι ότι είναι απλά μια πλατφόρμα blogging.

Δεν είναι.

Ενώ το WordPress ξεκίνησε ως εργαλείο blogging, έχει εξελιχθεί σε όλα τα χρόνια σε ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS).

Το WordPress είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά ευέλικτο για να κάνει διάφορους τύπους ιστοσελίδων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το WordPress έχει αυξηθεί τόσο πολύ στη δημοτικότητα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το WordPress εξουσιώνει το 32,3% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο.

Λόγω των ισχυρών χαρακτηριστικών του, πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες χρησιμοποιούν το WordPress για να τροφοδοτούν τις ιστοσελίδες τους, όπως το Time Magazine, το Facebook, το New Yorker, η Sony, η Disney, το Target, οι New York Times και πολλά άλλα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να φτιάξετε τον ιστότοπό σας.

 

1. Το WordPress είναι δωρεάν και ανοιχτού λογισμικού

Το WordPress είναι ένα ελεύθερο λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το κατεβάσετε, να το εγκαταστήσετε, να το χρησιμοποιήσετε και να το τροποποιήσετε για να ταιριάξει στις ανάγκες σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου.

Παρόλο που το ίδιο το λογισμικό του WordPress είναι δωρεάν, χρειάζεστε ένα domain name και web hosting για να το εγκαταστήσετε.

Ένα domain name είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο. Αυτό πληκτρολογούν οι χρήστες σας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης για να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας (για παράδειγμα, netking.gr).

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι το σπίτι του ιστότοπού σας όπου αποθηκεύονται όλα τα αρχεία ιστότοπού σας.

 

2. Στο WordPress είναι εύκολο να προσαρμόσετε Θέματα και Plugins

Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το WordPress δεν είναι ούτε σχεδιαστές ιστοσελίδων ούτε προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να χρησιμοποιούν το WordPress χωρίς προηγούμενη γνώση.

Για τους μη τεχνικούς, το WordPress είναι η τέλεια λύση, επειδή υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν templates (θέματα) που μπορείτε να επιλέξετε. Υπάρχει ένα τέλειο θέμα WordPress για σχεδόν κάθε είδος ιστότοπου (είτε πρόκειται για ένα blog, για έναν επαγγελματικό χώρο είτε για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα).

Τα θέματα WordPress είναι εύκολο να προσαρμοστούν επειδή πολλοί από αυτούς έρχονται με το δικό τους πίνακα επιλογών που σας επιτρέπει να αλλάξετε χρώματα, να ανεβάσετε το λογότυπο, να αλλάξετε το φόντο και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας χωρίς να γράψετε κανένα κωδικα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε προσαρμοσμένες λειτουργίες στην ιστοσελίδα σας χρησιμοποιώντας plugins. Τα plug-ins του WordPress είναι σαν εφαρμογές για τον ιστότοπό σας, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε προηγμένες λειτουργίες όπως αναλυτικά στοιχεία, φόρμες επικοινωνίας, περιοχή μέλους και πολλά άλλα.

Ακριβώς όπως τα θέματα, υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και premium plugins διαθέσιμα για να τα χρησιμοποιήσετε.

Εκτός από την προσθήκη πρόσθετων λειτουργιών, μερικά πρόσθετα του WordPress μπορούν να σας επιτρέψουν να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα.

 

3. Το WordPress είναι SEO Friendly

Με τη σχεδίαση, το WordPress είναι πολύ φιλικό στο SEO από την αρχή. Έχει επίσης εξαιρετικά plugins για το SEO για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας. 

 

4. Το WordPress είναι εύκολα διαχειρίσιμο

Το WordPress συνοδεύεται από ένα ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης ενημερώσεων. Αυτό σας επιτρέπει να ενημερώσετε τα plugins και τα θέματα σας μέσα από τον πίνακα ελέγχου admin του WordPress.

Το WordPress σας ειδοποιεί επίσης όταν υπάρχει διαθέσιμη μια νέα έκδοση του WordPress, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε τον ιστότοπό σας κάνοντας απλά κλικ σε ένα κουμπί.

Για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από τυχόν ατύχημα ή χάκερ, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα εφεδρικό πρόσθετο WordPress για να δημιουργήσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας εν κινήσει με τις εφαρμογές WordPress για κινητά.

 

5. Το WordPress είναι ασφαλές

Το WordPress αναπτύσσεται με γνώμονα την ασφάλεια και θεωρείται μια πολύ ασφαλής και ασφαλή πλατφόρμα για τη λειτουργία ενός δικτυακού τόπου. Ωστόσο, όπως και ο πραγματικός κόσμος, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένα αβέβαιο μέρος.

Για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας , υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε ακόμα πιο ασφαλές.

Χρησιμοποιούμε το Sucuri (plugin) για να προστατευτειτε από κοινές απειλές, επιθέσεις και κακόβουλα προγράμματα.

Θα θέλατε μια ιστοσελίδα με WordPress; Ζητήστε προσφορά!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *