Πως διαγράφουμε την προσωρινή μνήμη (cache) στο WordPress

clearbrowsingdata netking

Το πρόγραμμα περιήγησης μας (browser), το διακομιστή φιλοξενίας και τα plug-in cache μπορούν να προσφέρουν προσωρινά περιεχόμενο που μπορεί να σας δυσκολεύει ώστε να δείτε αμέσως τις αλλαγές που κάνατε στο site σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να καθαρίσετε σωστά τη μνήμη cache στο WordPress. Επίσης την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης, την προσωρινή μνήμη φιλοξενίας (hosting) και τα κορυφαία plug-ins cache του WordPress.

Τι είναι η προσωρινή μνήμη και πότε πρέπει να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη;

Οι λύσεις προσωρινής αποθήκευσης αποθηκεύουν μια στατική έκδοση του site σας. Αυτό επιτρέπει στο WordPress να παραλείπει να τρέχει σενάρια PHP και να βελτιώνει την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κρυφής μνήμης διαθέσιμα. Τα πιο δημοφιλή είναι τα plugins WordPress caching όπως το WP Rocket και το WP Super Cache.

Αυτά τα πρόσθετα προσφέρουν μια εύκολη στη χρήση διεπαφή για τον έλεγχο του περιεχομένου της μνήμης cache, του χρόνου λήξης του αποθηκευμένου περιεχομένου και του καθαρισμού της μνήμης cache.

Αν χρησιμοποιείτε ένα τείχος προστασίας website όπως το Sucuri ή το CloudFlare για να βελτιώσετε την ασφάλεια του WordPress, τότε έχουν και αυτά τη δική τους κρυφή μνήμη για να επιταχύνουν το site σας και να μειώσουν το χρόνο φόρτωσης.

Τέλος, τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης θα αποθηκεύουν επίσης αποθηκευμένες εκδόσεις σελίδων στον υπολογιστή σας.

Ο σκοπός της προσωρινής αποθήκευσης είναι να επιταχύνει το site και να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία του χρήστη. Ωστόσο, μερικές φορές αυτό σας αναγκάζει να μην δείτε τις αλλαγές που κάνετε αμέσως, οι οποίες μπορεί να είναι απογοητευτικές. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να καθαρίσετε τις μνήμες για να δείτε τις αλλαγές σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να καθαρίσετε την κρυφή μνήμη σας στο WordPress.

Βήμα 1: Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης

Πρώτον, πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης σας. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης μπορούν να αποθηκεύουν στατικό περιεχόμενο, όπως CSS, JavaScript, εικόνες, για να κάνουν τις επόμενες επισκέψεις πιο γρήγορες.

Ωστόσο, μερικές φορές τα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να μην καταλάβουν ότι έχει αλλάξει μια ιστοσελίδα. Αντί να λάβετε ένα νέο αντίγραφο, ενδέχεται να επαναφορτώσουν τη σελίδα από την προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση που είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή σας.

Δείτε πώς θα καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης στο Google Chrome. Πρώτον, πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του μενού και στη συνέχεια να επιλέξετε Περισσότερα εργαλεία »Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης.

clearbrowsingdata netking

Έχετε καθαρίσει με επιτυχία την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης και τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε να επισκεφθείτε το site σας.

Εάν εξακολουθείτε να μην βλέπετε τις αλλαγές που κάνατε, μεταβείτε στα επόμενα βήματα αυτού του άρθρου.

Βήμα 2: Διαγραφή της προσωρινής μνήμης σε WordPress Plugin Caching

Εάν χρησιμοποιείτε ένα plugin WordPress caching στον ιστότοπό σας, τότε θα πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του plugin σας. Τα περισσότερα plugins σας επιτρέπουν να το κάνετε εύκολα από τη σελίδα ρυθμίσεων του Plugin.

Διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο WP Rocket

Το WP Rocket είναι το καλύτερο plugin για το caching του WordPress. Είναι επίσης πολύ εύκολο να καθαρίσετε τα αρχεία προσωρινής αποθήκευσης με ένα μόνο κλικ.

Απλώς μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις »WP Rocket και κάντε κλικ στο κουμπί ‘Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης’ κάτω από την καρτέλα του πίνακα ελέγχου.

wprocket clearcache netking

Το WP Rocket θα διαγράψει τώρα όλα τα αποθηκευμένα αρχεία για εσάς.

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο WP Super Cache

Το WP Super Cache είναι ένα δημοφιλές plugin WordPress caching. Σας επιτρέπει να καθαρίσετε τα αποθηκευμένα περιεχόμενα με ένα μόνο κλικ.

Πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα Ρυθμίσεις »WP Super Cache και να κάνετε κλικ στο κουμπί ‘Διαγραφή κρυφής μνήμης’.

wsc deletecache netking

Αυτό είναι όλο, το WP Super Cache θα διαγράψει τώρα όλα τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία από το site σας.

Διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο W3 Total Cache

W3 Total Cache είναι ένα άλλο δημοφιλές WordPress caching plugin. Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη με ένα κλικ.

Επικεφαλίστε στην σελίδα “Πίνακας ελέγχου” και κάντε κλικ στο κουμπί “Άδειασμα όλων των κρυφών μνημών”.

w3t emptycache netking

Το W3 Total Cache θα διαγράψει τώρα όλο το αποθηκευμένο περιεχόμενο για το site σας.

Διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο Sucuri

Αν χρησιμοποιείτε ένα τείχος προστασίας όπως το Sucuri για να προστατεύσετε τον ιστότοπό σας, τότε έχουν και το δικό τους στρώμα κρυφής μνήμης.

Μπορείτε να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη από το plugin Sucuri σας πηγαίνοντας στο μενού Sucuri »WAF στην περιοχή διαχείρισης του WordPress.

sucuricache netking

Bonus Tip: Εάν μετακινήσατε πρόσφατα το WordPress site σας, τότε ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη των DNS σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι λαμβάνετε τις ενημερωμένες πληροφορίες DNS και έχετε πρόσβαση στη νεότερη έκδοση του site σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *