Πώς να εμφανίσετε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σας στο WordPress

add latest posts block. netkingpng

Θέλετε να εμφανίσετε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σας στο WordPress; Η εμφάνιση πρόσφατων αναρτήσεων βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν εύκολα το νέο σας περιεχόμενο και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο site σας.

Μπορείτε να προσθέσετε μια λίστα με τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις σας στην πλαϊνή μπάρα σας, μετά το τέλος του περιεχομένου της ανάρτησής σας, μέσα στο περιεχόμενο της ανάρτησής σας με έναν σύντομο κώδικα, στην περιοχή widget του υποσέλιδου σας ή οπουδήποτε αλλού θέλετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να προσθέσετε πρόσφατες δημοσιεύσεις στο WordPress χρησιμοποιώντας δύο μεθόδους.

Γιατί να προσθέσετε πρόσφατες δημοσιεύσεις στο WordPress;

Εάν τρέχετε ένα blog ή έναν ιστότοπο σε WordPress για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μπορεί να έχετε κάποια παλαιότερα άρθρα που έχουν αρκετή επισκεψιμότητα από μηχανές αναζήτησης και άλλες πηγές.

Πολλοί από αυτούς τους χρήστες θα ελέγξουν τις πληροφορίες που έψαχναν και θα φύγουν. Πάνω από το 75% αυτών των επισκεπτών δεν θα ξαναδούν ποτέ ξανά το site σας.

Για να διατηρήσετε τους χρήστες που επιστρέφουν στο site σας, πρέπει να διασφαλίσετε ότι περνούν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπό σας.

Ένας τρόπος να το κάνετε αυτό είναι να τους δείξετε άλλες πρόσφατες δημοσιεύσεις που πρέπει να δουν. Αυτό βοηθά τους χρήστες να δουν περισσότερο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, γεγονός που τους οδηγεί να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπό σας.

Καθώς οι χρήστες βλέπουν περισσότερες σελίδες, αυτό σας δίνει χρόνο να τους πείσετε να εγγραφούν στο newsletter σας ή να πραγματοποιήσουν μια αγορά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο εύκολης εμφάνισης πρόσφατων δημοσιεύσεων στο WordPress χρησιμοποιώντας αρκετές μεθόδους.

  • Χρησιμοποιήστε το μπλοκ Gutenberg για τις τελευταίες δημοσιεύσεις του WordPress
  • Χρησιμοποιήστε το widget Πρόσφατες δημοσιεύσεις του WordPress
  • Χρησιμοποιήστε το Πρόσθετο Widget με τις προσθήκες μικρογραφιών
  • Εμφάνιση πρόσφατων δημοσιεύσεων χρησιμοποιώντας έναν σύντομο κώδικα
  • Εμφάνιση πρόσφατων δημοσιεύσεων με μη αυτόματο τρόπο στο WordPress

 

Μέθοδος 1. Χρησιμοποιήστε το μπλοκ Gutenberg των τελευταίων δημοσιεύσεων του WordPress

Ο επεξεργαστής μπλοκ του WordPress (Gutenberg) διαθέτει ένα ενσωματωμένο μπλοκ για την εμφάνιση των τελευταίων δημοσιεύσεών σας. Μπορείτε εύκολα να το προσθέσετε σε οποιαδήποτε από τις αναρτήσεις ή τις σελίδες στον ιστότοπό σας.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το μπλοκ, απλώς επεξεργαστείτε την ανάρτηση όπου θα εμφανίζονται οι πρόσφατες δημοσιεύσεις. Στην οθόνη επεξεργασίας ανάρτησης, πρέπει να προσθέσετε το μπλοκ “Τελευταίες δημοσιεύσεις” στην περιοχή περιεχομένου.

add latest posts block. netkingpng

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό το μπλοκ. Από προεπιλογή, εμφανίζει μόνο τους τίτλους των δημοσιεύσεων, αλλά μπορείτε εύκολα να τον προσαρμόσετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το περιεχόμενο της ανάρτησης στο δεξιό τμήμα του παραθύρου. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε να προσθέσετε περιεχόμενο ανάρτησης ή απόσπασμα δίπλα στον τίτλο.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το μήκος του αποσπάσματος που προεπιλογίζεται σε 55 λέξεις, αλλά μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε τιμή μεταξύ 10 και 100 λέξεων.

latest post block content netking

Εάν θέλετε, μπορείτε να εμφανίσετε την ημερομηνία δημοσίευσης. Αυτό θα εμφανιστεί ακριβώς κάτω από τον τίτλο.

latest posts with dates netking

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ακριβώς πώς θα εμφανίζονται οι αναρτήσεις σας. Μπορείτε να τα εμφανίσετε διαφορετικά από το προεπιλεγμένο “Νεότερο έως Παλαιότερο” και μπορείτε να εμφανίσετε μόνο τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις από μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Από τον πίνακα ρυθμίσεων, μπορείτε επίσης να επιλέξετε πόσες δημοσιεύσεις θα εμφανίζονται. Από προεπιλογή, το μπλοκ εμφανίζει 5 αναρτήσεις, αλλά μπορείτε να εμφανίσετε οπουδήποτε μεταξύ 1 και 100 δημοσιεύσεων.

latest posts sorting filtering netking

Έχετε επίσης την επιλογή να εμφανίσετε τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σας σε πλέγμα στηλών και όχι σε λίστα.

latest posts grid netking

Μπορείτε να προσαρμόσετε το πλέγμα σε επιλεγμένες εικόνες για τις αναρτήσεις σας, να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας και να τις ευθυγραμμίσετε ανάλογα:

Δείτε πώς φαίνεται το ολοκληρωμένο μπλοκ στον ιστότοπο:

recent posts featured images netking

 

Μέθοδος 2. Χρησιμοποιήστε το widget “Πρόσφατες δημοσιεύσεις” στο WordPress

Τι γίνεται αν θέλετε να εμφανίσετε μια λίστα με τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις σας στην πλευρική στήλη αντί για μια σελίδα; Το WordPress διαθέτει ένα ενσωματωμένο προεπιλεγμένο widget για την εμφάνιση πρόσφατων δημοσιεύσεων στην πλευρική στήλη  του ιστότοπού σας ή σε οποιαδήποτε περιοχή έτοιμη για widget.

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, μεταβείτε στην Εμφάνιση »Widgets και προσθέστε το widget« Πρόσφατες δημοσιεύσεις »στην πλευρική γραμμή σας.

recentpostswidget netking

Το ενσωματωμένο widget Πρόσφατες δημοσιεύσεις δεν προσφέρει πολλές επιλογές. Μπορείτε να δώσετε έναν τίτλο, να επιλέξετε εάν θα εμφανίζονται οι ημερομηνίες των αναρτήσεων και να προσθέσετε τον αριθμό των δημοσιεύσεων που θέλετε να εμφανίσετε.

Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις widget.

Εδώ είναι το widget στο ιστολόγιο, με τον τίτλο “Νέες αναρτήσεις” και ενεργοποιημένες ημερομηνίες:

recent posts widget on blog netking

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να προβάλλετε πρόσφατες δημοσιεύσεις στο WordPress.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *