Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας στο WordPress

contactpagepreview netking

Θέλετε να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας στο WordPress site σας;

Κάθε ιστότοπος χρειάζεται μια φόρμα επικοινωνίας, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να επικοινωνήσουν μαζί σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Από προεπιλογή, το WordPress έχει μια ενσωματωμένη φόρμα επικοινωνίας, αλλά υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε φόρμες επικοινωνίας στο site σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα μια φόρμα επικοινωνίας στο WordPress (βήμα προς βήμα) χωρίς να αγγίξετε μια γραμμή κώδικα.

Γιατί χρειάζεστε μια φόρμα επικοινωνίας;

Ίσως αναρωτιέστε γιατί χρειάζομαι μια φόρμα επικοινωνίας; Δεν μπορώ απλώς να προσθέσω τη διεύθυνση email μου στον ιστότοπό μου, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μου στείλουν;

Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση από σχετικά αρχάριους, επειδή φοβούνται ότι η προσθήκη μιας φόρμας επικοινωνίας απαιτεί γνώση κώδικα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κανέναν κώδικα. Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα είναι γραμμένος για απόλυτους αρχάριους.

Ακολουθούν οι 3 πρώτοι λόγοι για τους οποίους μια φόρμα επικοινωνίας είναι καλύτερη από ένα απλό email σε μια σελίδα.

  • Προστασία ανεπιθύμητων μηνυμάτων – Τα ρομπότ ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ενοχλούν τακτικά ιστότοπους με την ετικέτα mailto: email address. Όταν δημοσιεύετε τη διεύθυνση email σας στον ιστότοπο, θα αρχίσετε να λαμβάνετε πολλά μηνύματα spam. Από την άλλη πλευρά, όταν χρησιμοποιείτε μια φόρμα επικοινωνίας, μπορείτε να απαλλαγείτε από σχεδόν όλα τα μηνύματα spam.
  • Συνεπείς πληροφορίες – Όταν στέλνετε email, οι χρήστες δεν σας στέλνουν πάντα όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Με μια φόρμα επικοινωνίας, μπορείτε να πείτε στον χρήστη ακριβώς ποιες πληροφορίες χρειάζεστε (όπως τον αριθμό τηλεφώνου του, τον προϋπολογισμό κ.λπ.).
  • Εξοικονόμηση χρόνου – Οι φόρμες επικοινωνίας σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρόνο με περισσότερους τρόπους από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε. Εκτός από τις συνεπείς πληροφορίες που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε επιβεβαιώσεις φόρμας για να πείτε στον χρήστη ποια είναι τα επόμενα βήματα. Όπως να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ή να περιμένετε έως και 24 ώρες για να λάβετε απάντηση, οπότε δεν σας στέλνουν πολλές ερωτήσεις.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα μιας φόρμας του WordPress που θα δημιουργήσουμε σε αυτό το άρθρο.

contactpagepreview netking

Αφού δημιουργήσετε την παραπάνω φόρμα, θα σας δείξουμε επίσης πώς μπορείτε να την προσθέσετε εύκολα στη σελίδα σας ή στην πλαϊνή μπάρα του site σας χρησιμοποιώντας ένα widget του WordPress.

Ακούγεται καλό? Εντάξει, λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

Βήμα 1. Επιλέγοντας το καλύτερο plugin για την φόρμας επικοινωνίας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα πρόσθετο φόρμας για WordPress.

Ενώ υπάρχουν πολλές δωρεάν και πληρωμένες προσθήκες φόρμας από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, χρησιμοποιούμε το WPForms και πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή στην αγορά.

Ακολουθούν οι τρεις λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε ότι το WPForms είναι το καλύτερο:

  1. Πρόκειται για την πιο φιλική για αρχάριους πρόσθετη φόρμα επικοινωνίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας για να δημιουργήσετε εύκολα μια φόρμα επικοινωνίας με λίγα μόνο κλικ.
  2. Το WPForms Lite είναι 100% δωρεάν και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια απλή φόρμα επικοινωνίας (πάνω από 3 εκατομμύρια ιστότοποι το χρησιμοποιούν).
  3. Όταν είστε έτοιμοι για πιο ισχυρές δυνατότητες, τότε μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε WPForms Pro.

Τώρα που αποφασίσαμε σχετικά με την προσθήκη φόρμας επικοινωνίας, ας προχωρήσουμε και να την εγκαταστήσουμε στον ιστότοπό σας.

Βήμα 2. Εγκαταστήστε μια φόρμας επικοινωνίας στο WordPress με Plugin

Για αυτόν τον οδηγό φόρμας επικοινωνίας, θα χρησιμοποιήσουμε το WPForms Lite επειδή είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτήν την προσθήκη στον ιστότοπό σας πραγματοποιώντας σύνδεση στον πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβαίνοντας στις προσθήκες »Προσθήκη νέου.

Στο πεδίο αναζήτησης, πληκτρολογήστε WPForms και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση τώρα.

installwpforms netking

Μετά την εγκατάσταση της προσθήκης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την προσθήκη.

activatewpforms netking

Βήμα 3. Δημιουργήστε μια φόρμα επικοινωνίας στο WordPress

Τώρα που έχετε ενεργοποιήσει τα WPForms, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε μια φόρμα επικοινωνίας στο WordPress.

Στον πίνακα ελέγχου του WordPress, κάντε κλικ στο μενού WPForms και μεταβείτε στην επιλογή Προσθήκη νέου.

addnnewform netking

Αυτό θα ανοίξει το WPForms drag and drop form builder. Ξεκινήστε δίνοντας ένα όνομα στη φόρμα επικοινωνίας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πρότυπο φόρμας επαφών.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε σχεδόν οποιονδήποτε τύπο φόρμας επικοινωνίας που σας αρέσει.

Για χάρη αυτού του παραδείγματος, θα προχωρήσουμε και θα επιλέξουμε απλή φόρμα επικοινωνίας. Θα προσθέσει τα πεδία Όνομα, Email και Μήνυμα.

formtitletemplate netking

Μπορείτε να κάνετε κλικ στα πεδία για να τα επεξεργαστείτε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας για μεταφορά.

Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα νέο πεδίο, απλώς επιλέξτε από τα διαθέσιμα πεδία στην αριστερή πλευρική στήλη.

addnewfield 1 netking

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

Βήμα 4. Διαμόρφωση ειδοποίησης και επιβεβαιώσεων φόρμας

Τώρα που έχετε δημιουργήσει τη φόρμα, είναι σημαντικό να διαμορφώσετε σωστά την ειδοποίηση φόρμας και την επιβεβαίωση φόρμας.

Η επιβεβαίωση της φόρμας είναι αυτό που βλέπει ο επισκέπτης του ιστότοπού σας μετά την υποβολή της φόρμας. Θα μπορούσε να είναι ένα ευχαριστήριο μήνυμα ή μπορείτε να τα ανακατευθύνετε σε μια ειδική σελίδα.

Η ειδοποίηση φόρμας είναι το email που λαμβάνετε αφού κάποιος υποβάλει τη φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να προσαρμόσετε και τα δύο μεταβαίνοντας στην καρτέλα Ρυθμίσεις μέσα στο εργαλείο δημιουργίας φόρμας WPForms.

Συνήθως αφήνουμε την επιβεβαίωση της φόρμας ως προεπιλεγμένο μήνυμα Σας ευχαριστούμε για το μήνυμα σας. Ωστόσο, μπορείτε να το αλλάξετε για ανακατεύθυνση σε μια συγκεκριμένη σελίδα, αν θέλετε.

formconfirmation netking

Βήμα 5. Προσθήκη φόρμας επαφής WordPress σε μια σελίδα

Τώρα που ολοκληρώσατε τη διαμόρφωση της φόρμας, ήρθε η ώρα να την προσθέσετε σε μια σελίδα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι είτε να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα στο WordPress είτε να επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα σελίδα όπου θέλετε να προσθέσετε τη φόρμα επικοινωνίας.

Θα χρησιμοποιήσουμε το μπλοκ WPForms για να προσθέσουμε τη φόρμα σε μια σελίδα. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί προσθήκης νέου μπλοκ για να αναζητήσετε το WPForm και στη συνέχεια κάντε κλικ για να το προσθέσετε στη σελίδα σας.

wpformsblock netking

Το μπλοκ WPForm θα εμφανίζεται τώρα στην περιοχή περιεχομένου της σελίδας σας. Πρέπει να κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε τη φόρμα που δημιουργήσατε νωρίτερα.

wpformblock netking

Το WPForms θα φορτώσει την προεπισκόπηση της φόρμας επαφής σας στο πρόγραμμα επεξεργασίας. Τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να δημοσιεύσετε τη σελίδα σας και να επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας για να τη δείτε σε δράση.

Δείτε πώς θα ήταν η φόρμα σε ένα δείγμα σελίδας σε WordPress:

contactpagepreview netking

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να δημιουργήσετε μια απλή φόρμα επικοινωνίας στο WordPress.

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *