Πώς να προσθέσετε CAPTCHA στη φόρμα εγγραφής στο WordPress

older captcha netking

Θέλετε να προσθέσετε CAPTCHA στις φόρμες εγγραφής και σύνδεσης στο WordPress site σας;

Συχνά η σελίδα σύνδεσης του WordPress και η σελίδα εγγραφής χρηστών αποτελούν στόχο για τους χάκερ, τους spamers.

Το κίνητρο τους είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή διαχείρισης του WordPress για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού ή σε άλλες περιπτώσεις να καταστρέψουν ολόκληρο το δίκτυο.

Ένας τρόπος για να αποφύγετε αυτές τις επιθέσεις είναι να χρησιμοποιήσετε την CAPTCHA, η οποία αποτρέπει αποτελεσματικά τους spam και προστατεύει την περιοχή σας..

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να προσθέσετε CAPTCHA στη φόρμα εγγραφής και σύνδεσης στο WordPress.

Τι είναι η CAPTCHA;

Η CAPTCHA είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για τη “διάκριση” μεταξύ ανθρώπων και αυτοματοποιημένων χρηστών. Το κάνει αυτό παρουσιάζοντας ενα test που θα ήταν αρκετά εύκολο για έναν ανθρώπινο να το περάσει, αλλά πιο δύσκολο και σχεδόν αδύνατο για τα αυτοματοποιημένα σενάρια Αυτό το test εμφανίζει τυχαία γράμματα, λέξεις ή αριθμούς.

older captcha netking

Πρόσφατα, εισήχθη μια νεότερη έκδοση που ονομάζεται reCAPTCHA. Η οποία δείχνει τυχαίες λέξεις.

recaptcha netkiing

Η τεχνολογία αυτή δίνεται από την Google από το 2009. Ωστόσο αργότερα απλοποιήθηκε αρκετά ζητώντας από τον χρήστη απλά να κλικάρει ότι δεν είναι “ρομπότ”.

newrecaptcha netking

Εμφανίζει ένα ευκολότερο τετράγωνο για να κάνετε κλικ.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι ιστοσελίδες του WordPress μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια με την CAPTCHA.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια CAPTCHA για την εγγραφή και την σύδεση στο WordPress;

Οι σελίδες σύνδεσης του WordPress και οι σελίδες εγγραφής αποτελούν έναν εύκολο στόχο για spammers, wannabe hackers.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το WordPress είναι ο δημοφιλέστερος κατασκευαστής ιστοσελίδων στον κόσμο, γεγονός που το καθιστά κοινό στόχο για κακόβουλες προσπάθειες.

Η πιο εύκολη λύση για την προστασία του ιστότοπού σας WordPress είναι η χρήση ενός plugin firewall του WordPress όπως το Sucuri. Θα εμποδίσει την “κακή” επισκεψιμότητα να φτάσει στον ιστότοπό σας και να αποτρέψει την κάποια πρόσβαση.

Η CAPTCHA παρέχει μια ευκολότερη εναλλακτική λύση σε όλα αυτά. Χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες AI της Google για την ανίχνευση πραγματικών επισκεπτών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να προσθέσετε εύκολα CAPTCHA στον ιστότοπό σας.

Default vs Custom φόρμας σύνδεσης και εγγραφής του WordPress

Η Default φόρμα σύνδεσης και εγγραφής του WordPress παρέχει ένα βασικό σύνολο χαρακτηριστικών.

Η σελίδα σύνδεσης επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο backend του ιστότοπού σας σύμφωνα με τους αντίστοιχους ρόλους και δικαιώματα των χρηστών τους.

defaultwordpressloginpage netking

Η Default φόρμα εγγραφής του WordPress επιτρέπει στους επισκέπτες να δημιουργούν έναν λογαριασμό στον ιστότοπό σας. Μόλις καταχωρηθούν, μπορούν επίσης να συνδεθούν στο backend του ιστοτόπου σας και να εκτελέσουν συγκεκριμένες εργασίες που επιτρέπονται από το ρόλο των χρηστών τους.

defaultwordpressregistrationpage netking

Πολλοί ιδιοκτήτες site θέλουν να προσαρμόσουν την Default σελίδα σύνδεσης και εγγραφής του WordPress με δικό τους λογότυπο, στυλ κτλ.

Είτε χρησιμοποιείτε τις προεπιλεγμένες σελίδες είτε τις προσαρμοσμένες σελίδες, σας έχουμε καλύψει.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε την reCAPTCHA τόσο για Default όσο και για Custom σελίδες εισόδου και εγγραφής στο WordPress.

Ας ξεκινήσουμε προσθέτοντας τη reCAPTCHA στην Default φόρμα σύνδεσης και εγγραφής στο WordPress.

Προσθήκη της reCAPTCHA στην προεπιλεγμένη φόρμα σύνδεσης και εγγραφής στο WordPress

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το plugin noCAPTCHA & reCAPTCHA (v2 & V3).

Μόλις ενεργοποιηθεί το plugin, πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα Ρυθμίσεις »Advanced noCAPTCHA. Το WordPress θα σας μεταφέρει στη σελίδα γενικών ρυθμίσεων του plugin.

advancednocaptchaandinvisiblecaptchasettings netking

Από εκεί, πρέπει να επιλέξετε έκδοση Google reCAPTCHA και να βρείτε κλειδιά API reCAPTCHA για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία στον ιστότοπό σας.

Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το v2 επειδή πιστεύουμε ότι το v3 δεν είναι τόσο σταθερό ακόμη.

Για να αποκτήσετε αυτά τα κλειδιά API, πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπο reCAPTCHA και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Κονσόλα διαχειριστή”.

visit google recaptcha website netking

Έπειτα η Google θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

registeranewsiteforgrecaptcha netking

Πρώτον, πρέπει να εισαγάγετε το όνομα του ιστότοπού σας στο πεδίο Ετικέτα. Μετά από αυτό, πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο reCAPTCHA. Για παράδειγμα, θα επιλέξουμε το πλαίσιο ελέγχου reCAPTCHA v2 ‘Δεν είμαι ρομπότ’.

Στη συνέχεια, πρέπει να πληκρολογήσετε το όνομα του domain name σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει χωρίς “https: // www.”

adddomainnameownerforrecaptcha netking

Η ενότητα Ιδιοκτήτες εμφανίζει το email σας και σας επιτρέπει επίσης να προσθέσετε έναν νέο χρήστη.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή “Αποδοχή των Όρων Παροχής Υπηρεσιών reCAPTCHA”. Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να ελέγξετε το πλαίσιο “Αποστολή ειδοποιήσεων προς τους κατόχους” για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω email σχετικά με ύποπτη επισκεψιμότητα ή κακή διάγνωση της εικόνας στον ιστότοπό σας.

submit and register site netking

Έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή.

Στη συνέχεια, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας μαζί με το site και τα κλειδιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας.

grecaptchaapikeys netking

Τώρα πρέπει να ανοίξετε τον πίνακα ελέγχου και να μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις »Advanced noCAPTCHA για να ρυθμίσετε την Google reCAPTCHA.

Μόλις είστε στη σελίδα των ρυθμίσεων του plugin, πρέπει πρώτα να επιλέξετε την έκδοση Google reCAPTCHA. Εφόσον καταχωρήσαμε τον ιστότοπό μας για το Google reCAPTCHA v2 «Δεν είμαι ρομπότ», θα επιλέξουμε αυτήν την επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού.

chooserecaptchav2 netking

Μετά από αυτό, θα πρέπει να βάλετε το κλειδί του ιστότοπου και το μυστικό κλειδί που μας εμφάνισε η Google reCAPTCHA.

entersitekeyandsecretkeytoaddrecaptchatowp netking

Στη συνέχεια, θα δείτε την επιλογή “Ενεργοποιημένες φόρμες”. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στις φόρμες όπου θέλετε να ενεργοποιήσετε την Google reCAPTCHA. Εδώ θα επιλέξουμε τη φόρμα σύνδεσης και τη φόρμα εγγραφής.

enablerecaptchaforwordpressloginandregistrationform netking

Μετά από αυτό, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα για να δείτε άλλες επιλογές. Αφού τελειώσετε με την προσαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών” στο κάτω μέρος.

Αυτό είναι! Έχετε προσθέσει με επιτυχία reCAPTCHA στην προεπιλεγμένη φόρμα σύνδεσης και εγγραφής του WordPress.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *