14 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να φτιάξεις “δωρεάν site”

Η σκέψη να πάρει κάποιος μια δωρεάν ιστοσελίδα ακούγεται αρκετά δελεαστική. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από εταιρείες που προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία και κατασκευή ιστοσελίδας.

Αναρωτηθήκατε ποτε πιθανώς ποιος είναι ο σκοπός τους;

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε 13 λόγους για τους οποίους η ύπαρξη ενός δωρεάν site είναι μια κακή ιδέα και κάτι που πρέπει να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ με κάθε κόστος.

Τι εννοούμε με τον όρο “δωρεάν ιστοσελίδα”;

Οι περισσότεροι αρχάριοι που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους ιστοσελίδα θέλουν να διατηρήσουν ένα χαμηλό κόστος για αρχή το οποίο είναι κατανοητό.

Η σκέψη της δωρεάν φιλοξενίας ιστοσελίδων και της κατασκευτής του site σας χωρίς να πληρώνετε τίποτα είναι δελεαστικό.

Μόλις εγγραφείτε σε αυτές τις αποκαλούμενες “δωρεάν υπηρεσίες ιστότοπου”, αρχίζετε αργά να ανακαλύπτετε τους περιορισμούς και πολλοί από αυτούς αποδεικνύονται ότι δεν είναι καθόλου δωρεάν.

Ας ξεκινήσουμε:

1. Εξαιρετικά αργές ιστοσελίδες

Οι περισσότεροι δωρεάν παροχoi φιλοξενίας ιστοσελίδων βάζουν εκατοντάδες ιστότοπους που μοιράζονται τον ίδιο server. Αυτό κάνει τους ιστοτόπους τους να φορτώνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Οι αργές ιστοσελίδες δημιουργούν κακή εμπειρία χρήστη και είναι κακές για το SEO.

2. Αντιεπαγγελματικό domain name

Έχοντας μια διεύθυνση ιστότοπου όπως mysmallbusiness.Freewebsite.com δεν φαίνεται επαγγελματική καθόλου. Οι επισκέπτες του ιστότοπού σας και οι πιθανοί πελάτες θα δυσκολευτούν να πάρουν στα σοβαρά τον ιστότοπό σας όταν δεν έχετε ούτε ένα σωστό όνομα τομέα.

Και όταν ρωτάτε αυτές τις εταιρείες για ένα domain name, συνήθως πρέπει να πληρώσετε ένα ποσό  20 – 25 ευρώ.

3. Η δοκιμαστική υπηρεσία δεν είναι δωρεάν

Πολλές από αυτές τις δωρεάν υπηρεσίες ιστοτόπων συχνά αποδεικνύονται περιορισμένες. Μετά από λίγο σας ζητείται να πληρώσετε για αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η τιμή είναι συνήθως πολύ υψηλότερη από τις κανονικές υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress. Αν έχετε προσθέσει μια πιστωτική κάρτα κατά την εγγραφή σας, τότε μπορούν να σας χρεώσουν χωρίς να σας προειδοποιήσουν.

4. Κρυφές χρεώσεις για δωρεάν ιστοσελίδα

Όπως και κάθε άλλη επιχείρηση, αυτές οι ελεύθερες εταιρείες πρέπει να βγάλουν χρήματα. Μερικοί από αυτούς χρεώνουν τους χρήστες τους για πρόσθετες υπηρεσίες όπως φιλοξενία εικόνων, λογαριασμούς email, πρόσβαση FTP, κλπ. Αυτές οι χρεώσεις είναι συχνά εξωφρενικά υψηλές.

5. Μπορούν να κλειδώσουν τα δεδομένα σας

Πολλοί χρήστες που ξεκινούν με ένα δωρεάν site και στη συνέχεια επιθυμούν να μεταβούν σε μια normal υπηρεσία, βρίσκουν αδύνατο να μεταφέρουν τα δεδομένα του site τους. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών δεν προσφέρουν εργαλεία για την εύκολη μεταφορά.

6. Άσχετες διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας

Οι περισσότερες από αυτές τις δωρεάν υπηρεσίες υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Συχνά αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται στο site σας και αποσπούν την προσοχή των πελατών σας.

7. Μπορούν να κλείσουν το site σας ανα πάσα ώρα και στιγμή

Οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτών των υπηρεσιών δηλώνουν σαφώς ότι μπορούν να τερματίσουν τον ιστότοπό σας οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να σας δώσουν κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

8. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να εξαφανιστούν ανά πάσα στιγμή

Ανά πάσα στιγμή θα κλείσουν απλά τους διακομιστές τους, και θα χάσετε την ιστοσελίδα σας και όλα τα δεδομένα. Οι όροι της υπηρεσίας τους δίνει πλήρη νομική προστασία για να το πράξουν.

9. Θα χάσετε το domain name σας

Αν αποφασίσουν να κλείσουν την υπηρεσία ή να τερματίσουν τον ιστότοπό σας, τότε θα χάσετε τη διεύθυνση ιστού σας. Τις περισσότερες φορές είναι ένα sub domain που σχετίζεται με την υπηρεσία. Δεν μπορείτε να μεταφέρετε αυτη τη διεύθυνση.

10. Μπορούν να πουλήσουν τις πληροφορίες σας

Θυμηθείτε ότι αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να βγάλουν χρήματα με κάποιο τρόπο. Ένας καλός τρόπος είναι αν δεν πληρώνετε για αυτό, να είστε εσείς το προϊόν τους.

Αυτές οι εταιρείες βρίσκουν άλλους τρόπους να κερδίσουν χρήματα, όπως η πώληση του email σας, των προσωπικών σας πληροφοριών και της διεύθυνσής σας σε άλλες εταιρείες. Οι όροι και οι προϋποθέσεις που ΚΑΝΕΙΣ δεν διαβάζει πραγματικά τους παρέχουν πλήρη νομική ασυλία.

11. Λιγοστός αποθηκευτικός χώρος

Φλοξενούν εκατοντάδες ιστοτόπους που μοιράζονται το ίδιο διακομιστή και σκληρούς δίσκους. Συνήθως σας δίνουν πολύ περιορισμένο χώρο αποθήκευσης για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας. Όταν φτάσετε στο όριο αυτό, σας ζητείται να πληρώσετε για περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

12. Είστε ευάλωτοι σε προσπάθειες hacking

Λόγω της κακής ασφάλειας, είναι συχνά πιο ευάλωτοι σε απόπειρες hacking. Αν ο ιστότοπός σας έχει καταστραφεί, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το ανακτήσετε επειδή αυτές οι εταιρείες σας δίνουν πολύ περιορισμένη πρόσβαση στα δικά σας αρχεία και δεδομένα.

13. Δεν υπάρχει εξυπηρέτηση πελατών και υποστήριξη

Δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στους χρήστες. Θα πρέπει να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας μόνοι σας.

14. Δεν υπάρχουν αντίγραφα ασφαλείας

Δεν υπάρχει η δυναότητα των τακτικών backup. Δεν δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και αν συμβεί κάτι κακό στον ιστότοπό σας, δεν υπάρχει τρόπος να επαναφέρετε τα δεδομένα σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *