Πώς να προσθέσετε δωρεάν Live Chat στο WordPress (εύκολος τρόπος)

create a livechat account netking

Ψάχνετε για μια λύση για να προσθέσετε δωρεάν live chat στο WordPress;

Η προσθήκη ενός live chat στον ιστότοπό σας σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες σας. Μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους και να λύσετε τυχγόν προβλήματά σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό σας βοηθά να πείσετε τους πιθανούς πελάτες σας να αγοράσουν το προϊόν σας ή την υπηρεσία σας. Σας επιτρέπει επίσης να παρέχετε ταχύτερη υποστήριξη στους υπάρχοντες πελάτες σας, ώστε να παραμείνουν πιστοί σε εσας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να προσθέσετε ένα live chat στο WordPress, με εύκολο τρόπο.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα live chat στο site σας;

Σε αυτήν την εποχή της άμεσης ικανοποίησης, οι πελάτες θέλουν να πάρουν άμεσες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Αυτό τους βοηθάει να πάρουν μια γρήγορη απόφαση να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Σύμφωνα με την eConsultancy, η ζωντανή συνομιλία έχει το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης από όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης πελατών.

Η ζωντανή συνομιλία έχει επίπεδο ικανοποίησης 73%, όπου η ικανοποίηση μέσω email είναι 61%, το τηλέφωνο είναι στο 44% και το ποσοστό ικανοποίησης των SMS είναι στο 41%.

Η ζωντανή συνομιλία είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο για την ανάκτηση των εγκαταλελειμμένων καλαθιών και τη βελτίωση του συνολικού ποσοστού μετατροπής σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας, ειδικά αν τρέχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να προσθέσετε εύκολα ένα δωρεάν live chat στο WordPress.

Ενώ υπάρχουν πολλές λύσεις, θα χρησιμοποιήσουμε το LiveChat Inc.

Είναι το καλύτερο λογισμικό ζωντανής συνομιλίας στην αγορά. Μπορούμε να το προτείνουμε με σιγουριά.

Παρόλο που το WordPress live chat plugin είναι δωρεάν, θα χρειαστεί να έχετε μια συνδρομή στην υπηρεσία LiveChat. Πρόκειται για μία από τις πιο οικονομικά αποδοτικές λύσεις στην αγορά.

Η πληρωμένη λύση του LiveChat Inc ξεκινά από 16,99 δολάρια το μήνα, αλλά προσφέρει δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για τη δοκιμή του προϊόντος.

Πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τις μικρές επιχειρήσεις που μόλις ξεκινούν.

Μπορείτε να το προσθέσετε δωρεάν στην ιστοσελίδα σας και να το δοκιμάσετε.

Για να ξεκινήσετε, πηγαίντε στην τοποθεσία στο site του LiveChat για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Εγγραφή που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια νέα σελίδα όπου πρέπει να συμπληρώσετε κάποιες βασικές πληροφορίες όπως το πλήρες όνομα, το email σας και τον κωδικό πρόσβασής σας.

create a livechat account netking

Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να προχωρήσετε.

Στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να δώσετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας και το σκοπό για τη δημιουργία του λογαριασμού LiveChat. Μπορεί να είναι για υποστήριξη, πωλήσεις ή και τα δύο.

create a livechat account step two netking

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να συνεχίσετε.

Τώρα, πρέπει να δώσετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας.

create a livechat account step three netking

Μόλις συμπληρώσετε τις απαιτούμενες πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Δημιουργία λογαριασμού για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Επεξεργαστείτε την εμφάνιση του παραθύρου Live Chat

Το παράθυρο του LiveChat πρέπει να προσελκύσει τον χρήστη και να ταιριάζει με το στήσιμο της ιστοσελίδας σας. Το LiveChat σάς επιτρέπει να κάνετε αλλαγές στην εμφάνιση του παραθύρου συνομιλίας ώστε να ταιριάζει με τις ανάγκες σας.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο Ρυθμίσεις στην αριστερή πλαϊνή μπάρα της περιοχής λογαριασμού.

livechat account settings page netking

Αυτό θα σας οδηγήσει στη σελίδα Προσαρμογής όπου μπορείτε να διαμορφώσετε το παράθυρο και να δείτε τις αλλαγές που εφαρμόσατε σε πραγματικό χρόνο.

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα θέμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα χρώμα για το παράθυρο συνομιλίας ώστε να ταιριάζει με τα χρώματα του ιστότοπού σας.

Για να αντικαταστήσετε το λογότυπο του LiveChat Inc. με το λογότυπο σας, πρέπει να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Προηγμένες τροποποιήσεις παραθύρων.

Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια νέα σελίδα όπου πρέπει να κάνετε κλικ στο “Upload your logo”.

upload logo and add social links to livechat netking

Εάν θέλετε να προσθέσετε custom CSS, τότε πρέπει να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “Προσαρμογή χρησιμοποιώντας το δικό σας CSS”.

Αφού τελειώσετε με την προσαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Ενεργοποίηση του live chat στο WordPress

Το LiveChat έρχεται με ένα δωρεάν plugin στο WordPress που σας επιτρέπει να το προσθέσετε στην ιστοσελίδα σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Προχωρήστε για να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το plugin LiveChat.

Κατά την ενεργοποίηση, μεταβείτε στο LiveChat »Ρυθμίσεις από την αριστερή πλαϊνή μπάρα του διαχειριστή σας.

connect with livechat netking

Στη σελίδα Ρυθμίσεις, θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό του LiveChat κάνοντας κλικ στο κουμπί “Connect with LiveChat”.

Αυτό θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου πρέπει να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Σύνδεση και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε στο λογαριασμό LiveChat.

Στη συνέχεια, το WordPress θα ζητήσει την άδειά σας για να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό LiveChat από την admin περιοχή. Κάντε κλικ στο κουμπί Να επιτρέπεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

allow wordpress to access livechat account netking

Τώρα θα βρείτε ορισμένες νέες επιλογές στη σελίδα ρυθμίσεων.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουτάκι “Απόκρυψη συνομιλίας σε κινητό” για να εμφανίσετε το live chat μόνο σε desktop.

Τώρα μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας για να δείτε εάν εμφανίστηκε το Live Chat στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

livechat added to wordpress site netking

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο λογαριασμό σας στο LiveChat όποτε κάποιος σας στείλει κάποιο μήνυμα για να επικοινωνήσει μαζί σας.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα δωρεάν Live Chat στο WordPress.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *