Τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων; (Web Hosting)

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε οργανισμούς, προγραμματιστές να δημοσιεύσει έναν ιστότοπο στο Διαδίκτυο. Ένας οικοδεσπότης Ιστού ή ένας παροχέας υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι μια επιχείρηση/εταιρεία που παρέχει τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την προβολή του ιστότοπου στο Διαδίκτυο.

Οι ιστοτόποι φιλοξενούνται ή αποθηκεύονται σε ειδικούς υπολογιστές που ονομάζονται διακομιστές. Όταν οι χρήστες του Διαδικτύου θέλουν να δουν τον ιστότοπό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πληκτρολογήσουν τη διεύθυνση ιστότοπου ή τον τομέα σας στο πρόγραμμα περιήγησής τους. Ο υπολογιστής τους θα συνδεθεί στη συνέχεια με τον διακομιστή σας και οι ιστοσελίδες θα τους εμφανιστούν μέσω του προγράμματος περιήγησης.

Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας απαιτούν να έχετε δικό σας domain name, προκειμένου να σας φιλοξενήσει. Αν δεν έχετε domain name, οι εταιρείες φιλοξενίας θα σας βοηθήσουν να αγοράσετε ένα.

Τι είναι το Web Hosting

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να περιμένετε από τον πάροχο φιλοξενίας σας:

Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας απαιτούν από τους χρήστες να έχουν το δικό τους domain name. Με όνομα τομέα (π.χ. www.yourwebsite.com) και στοιχεία λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχονται από την εταιρεία φιλοξενίας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμούς email (π.χ. yourname@yourwebsite.com).

Πρόσβαση FTP

Η χρήση του FTP σάς επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία από τον τοπικό σας υπολογιστή στο διακομιστή σας. Εάν δημιουργείτε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας τα δικά σας αρχεία HTML, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία από τον υπολογιστή σας στον κεντρικό υπολογιστή μέσω FTP, επιτρέποντάς να έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας μέσω του Διαδικτύου.

Υποστήριξη WordPress

Το WordPress είναι ένα online εργαλείο δημιουργίας ιστοσελίδων. Πρόκειται για ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου στο διαδίκτυο, το οποίο αποτελεί ένα βολικό τρόπο δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων. Το WordPress κατέχει πάνω από το 25% των ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Οι περισσότεροι πάροχοι φιλοξενίας θα σας ενημερώσουν αμέσως αν είναι συμβατοί με το WordPress ή όχι.

Πώς μπορεί η ηλεκτρονική μου επιχείρηση να επωφεληθεί από μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων;

Για να δημοσιεύσετε τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο, ο ιστότοπος της επιχείρησής σας απαιτεί μια υπηρεσία φιλοξενίας. Για παράδειγμα, οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων συνήθως χρησιμοποιούν τεχνικούς 24/7 για να βεβαιωθούν ότι οι ιστοσελίδες των πελατών τους λειτουργούν . Επιπλέον, όταν οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων χρειάζονται βοήθεια  (π.χ. το email τους δεν είναι σε θέση να στείλει / παραλάβει, την ανανέωση του domain name και άλλα), η υπηρεσία υποστήριξης αναλαμβάνει να λύσει τέτοια θέματα. Μια επαγγελματική υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων εξασφαλίζει μια ιστοσελίδα χωρίς προβλήματα για τους ιδιοκτήτες, ώστε να μπορούν να εστιάσουν αποτελεσματικά το χρόνο και την προσπάθειά τους στις επιχειρήσεις τους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *