Τι είναι το SEO;

SEO ή Search Engine Optimization είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή πρακτικών και μεθόδων βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου για καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτές οι πρακτικές και μέθοδοι βασίζονται συνήθως στους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που παρέχονται από τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing, το Yahoo! και άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Οι οδηγίες από τις περισσότερες από τις κύριες μηχανές αναζήτησης μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Προωθούν γενικά τη χρήση οργανικών backlinks, σχετικού και μοναδικού περιεχομένου, γνήσιων συζητήσεων για το θέμα και αποθαρρύνουν τους ανεπιθύμητους συνδέσμους, τις αναρτήσεις και το περιεχόμενο.

Ο σκοπός αυτών των βέλτιστων πρακτικών είναι να καταστούν οι ιστοσελίδες ευκολότερες να εντοπιστούν από τις μηχανές αναζήτησης και η σωστή ευρετηρίαση των ιστοσελίδων των πληροφοριών. Το WordPress είναι ήδη ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω τους ιστότοπους που υποστηρίζονται από WordPress, τροποποιώντας ορισμένες ρυθμίσεις ή χρησιμοποιώντας πρόσθετα του WordPress για SEO.

Η βελτίωση του SEO ενός ιστότοπου θα το καθιστούσε πιο εύκολα ανιχνεύσιμο και ευρετηριασμένο σωστά από τις μηχανές αναζήτησης. Δεν είναι απαραίτητο ότι ένας ιστότοπος με καλές πρακτικές SEO θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης ή θα έχει περισσότερη επισκεψιμότητα. Ωστόσο, οι μηχανές αναζήτησης εξακολουθούν να αποτελούν ζωτική πηγή επισκεψιμότητας για πολλούς ιστότοπους, οπότε είναι σημαντικό οι ιστότοποί τους να ακολουθούν αυτές τις οδηγίες SEO.

Μερικά από τα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν το SEO περιλαμβάνουν: τον τίτλο της ιστοσελίδας (άρθρο ή τίτλος ανάρτησης στις περισσότερες περιπτώσεις), τη δομή της διεύθυνσης URL (πόσο περιγραφική είναι), το μήκος και τη σημασία του περιεχομένου και πολλούς άλλους μικρότερους παράγοντες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *