Οδηγός για αρχάριους σχετικά με τον τρόπο προσθήκης συνδέσμου στο WordPress

block editor paste url netking

Θέλετε να προσθέσετε έναν υπερσύνδεσμο στο WordPress; Πρόσφατα, ένας από τους χρήστες μας ρώτησε πώς να προσθέσουμε έναν σύνδεσμο στο WordPress.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προσθήκης συνδέσμων στο WordPress. Μπορείτε να προσθέσετε συνδέσμους στις αναρτήσεις, τις σελίδες, στο μενού πλοήγησης, στα widgets της πλαϊνής γραμμής, την περιοχή υποσέλιδου και άλλα.

Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό για αρχάριους, θα σας δείξουμε πώς να προσθέσετε έναν σύνδεσμο σε αναρτήσεις, σελίδες, widget, μενού πλοήγησης και πολλά άλλα στο WordPress.

Γιατί είναι σημαντικοί οι σύνδεσμοι;

Βασικά, οι περισσότεροι ιστότοποι στο Διαδίκτυο συνδέονται μέσω συνδέσμων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο όρος «Ιστός» ή «Παγκόσμιος Ιστός» εισήχθη πρώτος.

Αυτά είναι οι σύνδεσμοι σε κείμενο, κουμπιά και άλλα στοιχεία που κάνετε κλικ για να μεταβείτε από τη μία σελίδα στην άλλη ή από έναν ιστότοπο στον άλλο.

Για μεμονωμένους ιστότοπους, οι σύνδεσμοι λένε στους χρήστες σας πού να κάνουν κλικ για να δουν περισσότερες πληροφορίες.

Η σωστή τοποθέτηση συνδέσμων στον ιστότοπό σας σας επιτρέπει να αυξήσετε το χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας. Βοηθά επίσης τους χρήστες να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο, να κάνουν μια αγορά στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα ή να εγγραφούν στο newsletter σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να προσθέσετε εύκολα συνδέσμους σε διαφορετικές περιοχές του ιστότοπού σας.

Το WordPress καθιστά πολύ εύκολο να προσθέσετε συνδέσμους στις αναρτήσεις και τις σελίδες του ιστολογίου σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ.

Απλώς επεξεργαστείτε την ανάρτηση ή τη σελίδα σας ή δημιουργήστε μια νέα.

Στη συνέχεια, επισημάνετε το κείμενο στο οποίο θέλετε να επισυνάψετε τον σύνδεσμο. Αυτό το επιλεγμένο κείμενο ονομάζεται κείμενο αγκύρωσης για τον σύνδεσμο. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί «Σύνδεσμος»:

Θα δείτε ένα πλαίσιο όπου μπορείτε να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL. Η διεύθυνση URL είναι μια διεύθυνση ιστού. Για παράδειγμα, του blog μας έχει τη διεύθυνση URL http://netking.gr/blog

Μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL της ανάρτησης ή της σελίδας στην οποία θέλετε να συνδέσετε, όπως αυτό:

block editor paste url netking

Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή (Enter) για να εισαγάγετε το σύνδεσμο στην ανάρτησή σας.

Εάν θέλετε να συνδέσετε με περιεχόμενο στον δικό σας ιστότοπο, τότε μπορεί να είναι πιο γρήγορο να το αναζητήσετε. Πληκτρολογήστε μια ή δύο λέξεις από τον τίτλο του περιεχομένου σας και το WordPress θα το βρει:

block editor search for page netking

Κάντε κλικ στον τίτλο της σελίδας ή στην ανάρτηση στην οποία θέλετε να συνδέσετε και η διεύθυνση URL θα προστεθεί αυτόματα για εσάς. Και πάλι, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή για να τοποθετήσετε τον σύνδεσμο στην ανάρτησή σας.

Αν θέλετε να ανοίξετε τον σύνδεσμό σας σε μια νέα καρτέλα, κάντε κλικ στο βέλος στα δεξιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στην εναλλαγή και να ορίσετε το σύνδεσμό σας για άνοιγμα σε μια νέα καρτέλα.

block editor link new tab netking

Σημείωση: Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή μόνο για συνδέσμους προς ιστότοπους τρίτων. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες σας δεν εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας ενώ τον επισκέπτονται.

Προσθήκη συνδέσμου στον Old WordPress Editor

Εάν χρησιμοποιείτε τον παλαιότερο κλασικό επεξεργαστή αντί για το πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ, τότε η διαδικασία για την προσθήκη ενός συνδέσμου είναι αρκετά παρόμοια.

Ανοίξτε την ανάρτηση που θέλετε να επεξεργαστείτε ή δημιουργήστε μια νέα. Βρείτε το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως άγκυρα του συνδέσμου και επισημάνετε το. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Σύνδεσμος» που θα πρέπει να εμφανίζεται στην πρώτη σειρά των κουμπιών της γραμμής εργαλείων.

classic editor create link netking

Στη συνέχεια, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL στην οποία θέλετε να συνδέσετε ή να αναζητήσετε, όπως στο πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ .

Επικολλήστε τη διεύθυνση URL απευθείας στο πεδίο.

Ένας άλλος, ακόμη πιο γρήγορος τρόπος για να προσθέσετε έναν σύνδεσμο τόσο στο πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ όσο και στον κλασικό επεξεργαστή είναι να επικολλήσετε απλώς τη διεύθυνση URL στο πεδίο κειμένου.

Αρχικά, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL στην οποία θέλετε να συνδέσετε. Στη συνέχεια, επισημάνετε το επιλεγμένο κείμενο στην ανάρτησή σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε «Επικόλληση» ή απλά πατήστε Ctrl + V (Windows) ή Command + V (Mac) για να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL.

paste link into wordpress netking

Το WordPress θα εντοπίσει αυτόματα το κείμενο και θα δημιουργήσει τον σύνδεσμο.

 

Πώς να προσθέσετε συνδέσμους σε widget κειμένου στο WordPress

Το WordPress σάς επιτρέπει να προσθέτετε widget σε περιοχές εκτός περιεχομένου του ιστότοπού σας, όπως σε μια πλευρική στήλη, υποσέλιδο ή άλλες περιοχές widget.

Ορισμένα από αυτά τα widget είναι αυτοματοποιημένα και δεν έχουν πολλές επιλογές. Για παράδειγμα, το widget Πρόσφατες δημοσιεύσεις θα εμφανίζει αυτόματα συνδέσμους προς τις πρόσφατες αναρτήσεις σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα επιπλέον.

Ωστόσο, εάν θέλετε να προσθέσετε κάποιο προσαρμοσμένο κείμενο με συνδέσμους στην πλευρική γραμμή σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Widget κειμένου.

Μεταβείτε στη σελίδα Εμφάνιση »Widgets και μετά σύρετε το γραφικό στοιχείο« Κείμενο »στην πλευρική γραμμή ή σε άλλη περιοχή widget.

Στη συνέχεια, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το κείμενό σας και να προσθέσετε έναν σύνδεσμο όπως θα κάνατε όταν προσθέσατε έναν σε μια ανάρτηση ή σελίδα.

add link in widget netking

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση” κάτω από το widget σας μετά την πραγματοποίηση αλλαγών.

Πώς να προσθέσετε συνδέσμους στα μενού πλοήγησης του WordPress

Θέλετε να προσθέσετε συνδέσμους στο μενού πλοήγησης του ιστότοπού σας; Το WordPress διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας μενού που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε μενού πλοήγησης στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μεταβείτε στη σελίδα Εμφάνιση »Μενού. Εάν δεν έχετε ήδη ρυθμίσει ένα μενού, τότε μπορείτε να το δημιουργήσετε εισάγοντας ένα όνομα μενού.

Στη συνέχεια, επιλέξτε τις σελίδες που θέλετε να προσθέσετε στο μενού σας στην αριστερή πλευρά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη στο μενού”.

Το WordPress θα συνδέεται αυτόματα στις επιλεγμένες αναρτήσεις και σελίδες σας. Μπορείτε να μετακινήσετε στοιχεία μενού και πάνω και κάτω για να τα αναδιατάξετε.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιονδήποτε σύνδεσμο θέλετε στο μενού σας. Δεν χρειάζεται να είναι σελίδα ή ανάρτηση στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του προφίλ σας στο Twitter και να το προσθέσετε στο μενού πλοήγησης.

Για να εισαγάγετε έναν σύνδεσμο, απλώς κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στην ενότητα “Προσαρμοσμένοι σύνδεσμοι” στα αριστερά. Στη συνέχεια, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση URL και το κείμενο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον σύνδεσμο.

add custom link menu netking

Πώς να προσθέσετε τίτλο και Nofollow στους συνδέσμους του WordPress

Είναι συχνά χρήσιμο να δίνετε στους συνδέσμους σας έναν τίτλο. Αυτό είναι το κείμενο που εμφανίζεται όταν κάποιος τρέχει τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από τον σύνδεσμο, ως εξής:

title of link wordpress netking

Η προσθήκη ενός τίτλου καθιστά συχνά σαφές πού οδηγεί ο σύνδεσμος. Μπορεί να είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες σας.

Ωστόσο, το WordPress δεν σας επιτρέπει να προσθέσετε τίτλο στους συνδέσμους με τον προεπιλεγμένο επεξεργαστή. Μπορείτε βέβαια να το προσθέσετε και θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό σε λίγο.

Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε μια ετικέτα nofollow σε εξωτερικούς συνδέσμους. Αυτό λέει στις μηχανές αναζήτησης να μην περάσουν τη “βαθμολογία” SEO του ιστότοπού σας σε αυτόν τον σύνδεσμο, επειδή δεν είστε κάτοχος ή έλεγχος του περιεχομένου σε αυτόν τον ιστότοπο.

Το WordPress επίσης δεν υποστηρίζει nofollow από προεπιλογή.

Μέθοδος 1. Χρησιμοποιήστε την προσθήκη AIOSEO στο Gutenberg

Το All in One SEO plugin (AIOSEO) για WordPress προσθέτει αυτόματα τα χαρακτηριστικά τίτλου, nofollow, sponsor και UGC στους συνδέσμους σας.

aioseo titleandnofollow netking

Μέθοδος 2. Χρησιμοποιήστε κώδικα HTML στο Gutenberg

Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα επεξεργασίας Gutenberg και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το AIOSEO, τότε θα πρέπει να επεξεργαστείτε μη αυτόματα το HTML για να προσθέσετε τίτλους και χαρακτηριστικά nofollow στους συνδέσμους σας.

Αρχικά, προσθέστε τον σύνδεσμό σας στο μπλοκ παραγράφων με τον συνηθισμένο τρόπο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις κάθετες κουκκίδες και επιλέξτε “Επεξεργασία ως HTML” όπως φαίνεται εδώ:

edit block as html netking

Θα δείτε τώρα τον κώδικα HTML για το μπλοκ σας.

html view of block netking

Μπορείτε να προσθέσετε έναν τίτλο ή / και ένα χαρακτηριστικό nofollow στον σύνδεσμο ως εξής:

<p>Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία μας στο <a href=”https://www.examplecompany.com/sxetika-me-emas/” title=”Σχετικά με εμάς” rel=”nofollow”>Σχετικά με εμάς</a> σελίδα.</p>

Σχετικά με τον τίτλο, μπορείτε να τον αλλάξετε από “Σχετικά με εμάς” σε ό, τι θέλετε. Με το χαρακτηριστικό nofollow, αυτό πρέπει πάντα να είναι rel = “nofollow”. Μην ξεχνάτε τα διπλά εισαγωγικά γύρω από τον τίτλο και το “nofollow” καθώς ο σύνδεσμός σας δεν θα λειτουργεί σωστά χωρίς αυτά.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο WordPress.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *