WordPress SEO – Οδηγός για αρχάριους (Μέρος 2ο)

xmlsitemap netking

Συνεχίζουμε τον οδηγό SEO για αρχάριους με επιπλέον πρακτικές για την ιστοσελίδας σας.

Προσθέστε XML Sitemap

xmlsitemap netking

Ένας χάρτης ιστοτόπου XML είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχείο που δείχνει κάθε σελίδα που υπάρχει στον ιστότοπό σας. Αυτό διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να βρίσκουν όλο το περιεχόμενό σας.

Παρόλο που η προσθήκη χάρτη ιστότοπου XML δεν ενισχύει την κατάταξη αναζήτησης του ιστότοπού σας, βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να βρίσκουν γρήγορα τις σελίδες και να αρχίζουν να τις ταξινομούν.

Εάν χρησιμοποιείτε την προσθήκη Yoast SEO, τότε θα δημιουργήσει αυτόματα έναν χάρτη ιστότοπου XML για εσάς. Για να βρείτε τον χάρτη ιστότοπού σας, απλώς μεταβείτε σε αυτήν τη διεύθυνση URL (μην ξεχάσετε να αντικαταστήσετε το example.com με το δικό σας όνομα τομέα):

http://example.com/sitemap_index.xml
Θα σας δείξουμε πώς να υποβάλετε τον χάρτη ιστότοπου XML στην Google στο επόμενο βήμα.

Προσθέστε το site σας στο Google Search Console

gsc netking

Το Google Search Console, επίσης γνωστό ως Εργαλεία για Webmasters, είναι ένα σύνολο εργαλείων που προσφέρει η Google για να δώσει στους κατόχους ιστότοπων μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο το περιεχόμενό τους βλέπει η μηχανή αναζήτησης.

Παρέχει αναφορές και δεδομένα για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς εμφανίζονται οι σελίδες σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να δείτε τους πραγματικούς όρους αναζήτησης που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να βρουν τον ιστότοπό σας, πώς εμφανίζεται κάθε σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης και πόσο συχνά γίνεται κλικ στις σελίδες σας.

Όλες αυτές οι πληροφορίες σάς βοηθούν να καταλάβετε τι λειτουργεί στον ιστότοπό σας και τι όχι. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε τη στρατηγική περιεχομένου σας ανάλογα.

Το Google Search Console σας ειδοποιεί επίσης όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον ιστότοπό σας, όπως όταν τα προγράμματα ανίχνευσης δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκείνα, π.χ. όταν βρουν διπλό περιεχόμενο.

Αφού προσθέσετε τον ιστότοπό σας στο Google Search Console, κάντε κλικ στο Χάρτη ιστοτόπου από το αριστερό μενού και, στη συνέχεια, επικολλήστε το τελευταίο μέρος της διεύθυνσης URL του χάρτη ιστότοπου.

sitemapurl netking

Κάντε κλικ στο κουμπί υποβολής για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Το Google Search Console θα ελέγξει τώρα τον χάρτη ιστότοπού σας και θα τον χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει την ανίχνευση του ιστότοπού σας.

Μόλις προσθέσετε με επιτυχία τον χάρτη σας, θα εμφανιστεί ως εκκρεμότητα. Χρειάζεται λίγο χρόνο στην Google για να ανιχνεύσει τον ιστότοπό σας. Μετά από μερικές ώρες, θα μπορείτε να δείτε ορισμένα στατιστικά. Θα σας δείξει τον αριθμό των συνδέσμων που βρέθηκαν στον χάρτη ιστότοπού σας, πόσους από αυτούς έχουν ευρετηριαστεί.

Σας συνιστούμε να ελέγχετε το Search Console τουλάχιστον σε μηνιαία βάση για να συλλέγετε πληροφορίες και να βλέπετε την πρόοδο SEO του ιστότοπού σας.

Βελτιστοποίηση των άρθρων σας για SEO

Συχνά οι αρχάριοι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι η εγκατάσταση και η ενεργοποίηση μιας προσθήκης WordPress SEO είναι το μόνο που χρειάζεται. Το SEO είναι μια συνεχής διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε να δείτε τα μέγιστα αποτελέσματα.

Όλες οι κορυφαίες προσθήκες SEO σάς επιτρέπουν να προσθέσετε τίτλο, περιγραφή και λέξης-κλειδιά σε κάθε ανάρτηση και σελίδα του site σας. Σας δείχνει επίσης μια προεπισκόπηση του τι θα βλέπουν οι χρήστες στα αποτελέσματα της google.

Σας συνιστούμε να βελτιστοποιήσετε τον τίτλο και την περιγραφή σας για να λάβετε τα μέγιστα κλικ.

Όταν γράφετε σε ένα άρθρο ή μια σελίδα, απλώς μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα SEO και σύμφωνα με τις συμβουλές πας σας δείχνει το plugin γράψτε έναν ανταγωνιστικό τίτλο.

seo settings netking

Κάνοντας έρευνα λέξεων-κλειδιών για τον ιστότοπό σας

Πολλοί αρχάριοι χρησιμοποιούν κάνουν εικασίες για να καταλάβουν ποια θέματα αναζητούν οι χρήστες και τι πρέπει να προσθέσουν στα site τους.

Είναι σαν να πυροβολείς ένα βέλος στο σκοτάδι. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πραγματικά δεδομένα για να μάθετε τι αναζητούν οι χρήστες.

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι μια ερευνητική τεχνική που χρησιμοποιείται από δημιουργούς περιεχομένου και ειδικούς SEO. Σας βοηθά να ανακαλύψετε λέξεις που αναζητούν οι χρήστες στις μηχανές αναζήτησης για να βρούν περιεχόμενο, προϊόντα και υπηρεσίες στον κλάδο σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λέξεις και φράσεις στον ιστότοπό σας για να λάβετε περισσότερη επισκεψιμότητα.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών (δωρεάν και επί πληρωμή) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το SEMRush, σας βοηθά να ανακαλύψετε λέξεις-κλειδιά και ακόμη και να βρείτε τις λέξεις-κλειδιά όπου κατατάσσονται οι ανταγωνιστές σας.

Βέλτιστες πρακτικές για SEO

Εάν ακολουθείτε τα βασικά στοιχεία του WordPress για SEO και χρησιμοποιείτε την καλύτερη προσθήκη WordPress SEO, θα είστε ήδη μπροστά από τους περισσότερους ανταγωνιστές σας.

Ωστόσο, εάν θέλετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, τότε πρέπει να ακολουθήσετε τις βέλτιστες πρακτικές του WordPress για SEO παρακάτω.

Αυτά δεν είναι πολύ τεχνικά και τα περισσότερα δεν θα απαιτούν καν να αγγίξετε οποιονδήποτε κώδικα. Αλλά θα κάνουν μεγάλη διαφορά αν τους ακολουθήσετε.

Συνεχίζεται…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *