Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο WordPress

easy updates manager plugin settings netking

Γνωρίζατε ότι το WordPress μπορεί να ενημερώνει αυτόματα το site σας; Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επίσης plugins και themes.

Παρά τα οφέλη της ασφάλειας, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αυτές οι ενημερώσεις παρασκηνίου να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο WordPress, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε μόνοι σας την version ή τα plugins.

Γιατί το WordPress ενημερώνεται αυτόματα;

Το WordPress ενημερώνει αυτόματα το βασικό λογισμικό του για λόγους ασφαλείας.

Μερικές φορές, μπορεί επίσης να ενημερώσει μια προσθήκη ή ένα θέμα για να διορθώσει μια πιθανή απειλή. Για παράδειγμα, μια προσθήκη του WordPress ή ένα θέμα μπορεί να ενημερωθεί για να αφαιρέσει μια κρίσιμη ευπάθεια. Εάν αυτό το πρόσθετο ή θέμα χρησιμοποιείται από πολλούς ιστότοπους, η βασική ομάδα του WordPress μπορεί να προωθήσει μια αυτόματη ενημέρωση για αυτό.

Εκτός από αυτές τις καταστάσεις, το WordPress σάς επιτρέπει να αποφασίσετε πότε θέλετε να εγκαταστήσετε ενημερώσεις.

Δεν συνιστούμε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις του WordPress. Είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Ωστόσο, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, οι ενημερώσεις ενδέχεται να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας ή να επηρεάσουν τη λειτουργικότητά του. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια πελατών.

Εάν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τις μη αυτόματες ενημερώσεις μόνοι σας, τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε με ασφάλεια τις αυτόματες ενημερώσεις στο WordPress.

Διαμόρφωση και απενεργοποίηση των αυτόματων ενημερώσεων του WordPress

Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η εγκατάσταση και ενεργοποίηση της προσθήκης Easy Updates Manager.

Μόλις ενεργοποιηθεί η προσθήκη, μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου »Επιλογές ενημερώσεων για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας.

easy updates manager plugin settings netking

Μπορείτε να επιλέξετε «Απενεργοποίηση όλων των ενημερώσεων», αλλά δεν προτείνουμε αυτήν την επιλογή. Κυρίως επειδή θα αποτρέψει την εμφάνιση όλων των ειδοποιήσεων ενημέρωσης.

Αντ ‘αυτού, πρέπει να επιλέξετε τις ρυθμίσεις που θέλετε. Θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις των plugins και θεμάτων, αλλά αφήστε ενεργοποιημένες τις βασικές αυτόματες ενημερώσεις του WordPress.

easy updates manager no auto plugin theme updates netking

Σημαντικό: Εάν επιλέξετε «Απενεργοποίηση ενημερώσεων προσθηκών» και «Απενεργοποίηση ενημερώσεων θέματος» αντί «Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων», τότε δεν θα δείτε καν τις ειδοποιήσεις ενημέρωσης στις λίστες των plugins και θεμάτων.

Το Easy Updates Manager διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής των ενημερωμένων στοιχείων, οπότε αν κάτι χαλάσει στον ιστότοπό σας, μπορείτε να επιστρέψετε σε προηγούμενη έκδοση εργασίας. Για να το δείτε, μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου »Επιλογές ενημερώσεων και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα« Καταγραφές ».

easy updates manager logs netking

Υπάρχει επίσης μια premium έκδοση του Easy Updates Manager, η οποία προσφέρει πολλές επιπλέον επιλογές. Για παράδειγμα, ενσωματώνεται στο UpdraftPlus έτσι ώστε να μπορείτε να εκτελείτε αυτόματα ένα αντίγραφο ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν από την εφαρμογή ενημερώσεων.

Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων WordPress χωρίς τη χρήση plugin

Τι γίνεται αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη; Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο WordPress προσθέτοντας αυτήν τη γραμμή κώδικα στο αρχείο wp-config:

Αυτό θα απενεργοποιήσει όλες τις αυτόματες ενημερώσεις του WordPress.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε δευτερεύουσες βασικές ενημερώσεις, αλλά να απενεργοποιηθούν οι ενημερώσεις των θεμάτων και των πρόσθετων, μπορείτε να το κάνετε προσθέτοντας τα ακόλουθα φίλτρα στο αρχείο functions.php του θέματός σας:

απενεργοποιεί τις αυτόματες ενημερώσεις των plugin:

απενεργοποιεί τις αυτόματες ενημερώσεις των θεμάτων:

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Αυτόματων ενημερώσεων WordPress

Τώρα ξέρετε πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, αλλά θα πρέπει να τις απενεργοποιήσετε; Δεν υπάρχει σωστή απάντηση και αυτό εξαρτάται από εσάς και τον ιστότοπό σας.

Στους ιστότοπούς μας, απενεργοποιήσαμε τις αυτόματες ενημερώσεις προσθηκών και θεμάτων διατηρώντας παράλληλα ενεργοποιημένες τις δευτερεύουσες βασικές ενημερώσεις.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των αυτόματων ενημερώσεων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στον ιστότοπό σας.

Πλεονεκτήματα των αυτόματων ενημερώσεων στο WordPress

Οι αυτόματες ενημερώσεις είναι ιδανικές για την ασφάλεια του WordPress. Πολλοί χρήστες ξεχνούν να ενημερώσουν τα plugins τους ή την version του WordPress.

Με ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ενημέρωση του ιστότοπού σας κάθε φορά που κυκλοφορεί μια μικρή ενημέρωση στο WordPress. Αυτά γίνονται για λόγους συντήρησης και ασφάλειας.

Γνωρίζετε επίσης ότι εάν υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας με το WordPress ή ένα δημοφιλές πρόσθετο, τότε το WordPress θα ενημερωθεί αυτόματα. Ακόμα κι αν είστε απασχολημένοι ή μακριά από το σπίτι, ο ιστότοπός σας θα παραμείνει ασφαλής.

Εάν έχετε πολλούς ιστότοπους, οι αυτόματες ενημερώσεις μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο. Και ακόμη και αν έχετε μόνο έναν ιστότοπο, ίσως προτιμάτε την ηρεμία του να ξέρετε ότι το WordPress φροντίζει τα πράγματα.

Μειονεκτήματα των αυτόματων ενημερώσεων στο WordPress

Η βασική ομάδα του WordPress που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία ενημερώσεων, διασφαλίζει ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι αυτόματες ενημερώσεις να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, οι μικρές ενημερώσεις δεν έχουν σπάσει κανένα από τους ιστότοπούς μας ακόμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή ακολουθούμε τις βέλτιστες πρακτικές και δεν τροποποιούμε κανένα βασικό αρχείο. Εάν τροποποιήσετε τα αρχεία του WordPress, τότε οι αυτόματες ενημερώσεις μπορούν να τα αντικαταστήσουν.

Εάν το WordPress θεωρεί απαραίτητο να κάνει μια ενημέρωση ασφαλείας για ένα theme που χρησιμοποιείτε, υπάρχει πιθανότητα να καταστρέψει τον ιστότοπό σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε τροποποιήσει τα αρχεία του theme σας.

Οι αυτόματες ενημερώσεις των plugins ενδέχεται επίσης να καταστρέψουν τον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές, όπως διαφορετικά περιβάλλοντα διακομιστών και συνδυασμοί plugins.

Οι ενημερώσεις δεν θα καταστρέψουν τη συντριπτική πλειονότητα των ιστότοπων. Παρόλα αυτά, μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν θέλετε να πάρετε το ρίσκο.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι δεν θα λαμβάνετε πάντα αυτόματη ειδοποίηση όταν ενημερώνεται ο ιστότοπός σας.

Πρέπει να απενεργοποιήσω τις αυτόματες ενημερώσεις WordPress;

Βασικά, εναπόκειται σε εσάς να λάβετε αυτήν την απόφαση.

Για τους περισσότερους αρχάριους και τη συντριπτική πλειονότητα των ιστότοπων του WordPress, οι αυτόματες ενημερώσεις είναι ακίνδυνες και δεν πρέπει να τις απενεργοποιήσετε.

Ωστόσο, εάν διευθύνετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή δεν θέλετε να χάσετε το website της επιχείρησης σας, τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε με ασφάλεια τις αυτόματες ενημερώσεις.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι εγκαθιστάτε μη αυτόματα αυτές τις ενημερώσεις εγκαίρως για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του ιστότοπού σας.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε τις αυτόματες ενημερώσεις στο WordPress.

Είτε χρησιμοποιείτε αυτόματες είτε μη αυτόματες ενημερώσεις, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας.

2 σκέψεις για το “Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στο WordPress”

  1. Καλήμερα σάς . Παρακολουθήσα πρόσφατα ένα σεμινάριο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και έφτιαξα ένα site. Με. Το προγραμα wordpres .
    Το προβλήμα που παρατηρώ είναι τα cocies πού μου σκεπάζουν τη μισή σελίδα. .
    Έχω ανεβάσει κάποιες χειροτεχνίες που φτιάχνω μόνος μου κ θα ήθελα να δω αν προχωράει για να το έκανα επαγγελματικα στο μέλλον.
    Θά ήθελα νά ρωτήσω υπάρχει κάποιος τρόπος να τά αφαίρεσω τελείως .
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *