Θέλετε να εξάγετε ένα μενού πλοήγησης από ένα site WordPress και να το εισάγετε σε άλλο;
Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να εισάγετε / εξάγετε μενού πλοήγησης στο WordPress, ώστε να κερδίσετε χρόνο.
Σε κάθε ιστότοπο του WordPress, έχετε ενσωματωμένες δυνατότητες εισαγωγής και εξαγωγής. Μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα Εργαλεία »Εισαγωγή και Εργαλεία» Εξαγωγή στον πίνακα ελέγχου του WordPress.
Εάν μεταβείτε στη σελίδα Εξαγωγή, θα δείτε τις προεπιλεγμένες επιλογές του WordPress. Αυτά σας επιτρέπουν να επιλέξετε μεταξύ εξαγωγής όλου του περιεχομένου ή εξαγωγής μόνο των αναρτήσεων, των σελίδων σας.
Όλο το περιεχόμενο περιλαμβάνει τα μενού πλοήγησης… συν αναρτήσεις, σελίδες, σχόλια, προσαρμοσμένα πεδία, όρους και προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων.
Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, δεν θέλετε να εισαγάγετε τα πάντα. Για παράδειγμα, ίσως να θέλετε να εισάγετε το μενού πλοήγησης και τις σελίδες που περιλαμβάνονται σε αυτό, αλλά όχι τις αναρτήσεις σας ή άλλες σελίδες.
Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη προσθήκη (plugin) που επεκτείνει αυτήν τη λειτουργικότητα, ώστε να μπορείτε να εισάγετε και να εξάγετε μόνο μενού πλοήγησης στο WordPress.
Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο εισαγωγής και εξαγωγής μενού πλοήγησης χωρίς να εξάγουμε όλο το περιεχόμενο.
Πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό μενού που θα εξάγετε. Μπορείτε να βρείτε το μενού του ιστότοπού σας στην ενότητα Εμφάνιση »Μενού.
Στη συνέχεια, πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη WPS Menu Exporter.
Μετά την ενεργοποίηση, πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα Εργαλεία »Εξαγωγή στον πίνακα ελέγχου διαχειριστή WordPress.
Τώρα θα πρέπει να δείτε μια πρόσθετη επιλογή για εξαγωγή στοιχείων μενού πλοήγησης. Αυτό θα περιλαμβάνει το ίδιο το μενού σας, καθώς και όλες τις σελίδες που συνδέονται από το μενού σας.
Εάν έχετε αναρτήσεις στο μενού σας, αυτές θα συμπεριληφθούν επίσης, μαζί με τυχόν σχόλια σε αυτά.
Απλώς επιλέξτε το κουμπί επιλογής Στοιχεία μενού περιήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Λήψη αρχείου εξαγωγής».
Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε λήψη του μενού πλοήγησης και των σχετικών σελίδων στον υπολογιστή σας. Αυτά αποθηκεύονται σε ένα αρχείο .xml με το όνομα site.wordpress.yyyy-mm-dd, όπου το “site” είναι το όνομα του ιστότοπού σας και το “yyyy-mm-dd” είναι η ημερομηνία.
Μπορείτε να εισάγετε το αρχείο .xml που μόλις κατεβάσατε χρησιμοποιώντας την τυπική λειτουργία εισαγωγής του WordPress. Είναι μια απλή διαδικασία. Απλώς πρέπει να ανεβάσετε το αρχείο μενού πλοήγησης στον νέο σας ιστότοπο.
Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε υπάρχουσες σελίδες με το ίδιο όνομα στο μενού που εισάγετε, ούτε καν στον κάδο απορριμμάτων. Διαφορετικά, το εργαλείο εισαγωγής ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εισαγάγει αυτές τις σελίδες σωστά.
Αρχικά, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress στον νέο ιστότοπο όπου θέλετε να εισαγάγετε το μενού σας.
Στη συνέχεια, μεταβείτε στα Εργαλεία »Εισαγωγή. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον εισαγωγέα WordPress. Απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Εγκατάσταση τώρα” κάτω από το “WordPress” στο κάτω μέρος της λίστας.
Αφού εγκαταστήσετε τον εισαγωγέα WordPress, θα δείτε έναν σύνδεσμο «Εκτέλεση εισαγωγής» στη θέση του συνδέσμου «Εγκατάσταση τώρα».
Αφού κάνετε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα δείτε την οθόνη Εισαγωγής WordPress. Εδώ, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί “Επιλογή αρχείου” για να επιλέξετε το αρχείο .xml που κατεβάσατε νωρίτερα.
Αφού επιλέξετε το αρχείο σας, προχωρήστε και κάντε κλικ στο κουμπί “Μεταφόρτωση αρχείου και εισαγωγή”.
Στο επόμενο βήμα, θα σας ζητηθεί να “Εκχωρήσετε αρθρογράφους”. Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι να εισαγάγετε τον αρχικό συντάκτη του περιεχομένου του μενού.
Σε πολλές περιπτώσεις, είναι πιο λογικό να ορίσετε έναν υπάρχοντα χρήστη ως συντάκτη του εισαγόμενου περιεχομένου. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας το όνομα του χρήστη από το αναπτυσσόμενο μενού.
Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ξανά το ίδιο το περιεχόμενο των σελίδων, τότε θα πρέπει επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο «Λήψη και εισαγωγή συνημμένων αρχείων». Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες θα συμπεριληφθούν στην εισαγωγή.
Μόλις είστε εντάξει με τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Υποβολή” στο κάτω μέρος της σελίδας.
Μετά την ολοκλήρωση, θα πρέπει να δείτε το ακόλουθο μήνυμα:
Η εισαγωγή έχει ρυθμίσει το μενού και τις σχετικές σελίδες. Για να ρίξετε μια ματιά στο εισαγόμενο μενού, απλώς μεταβείτε στο Εμφάνιση »Μενού. Εδώ, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχει εισαχθεί σωστά.
Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην καρτέλα Σελίδες στον πίνακα ελέγχου του WordPress για να δείτε τις νέες σελίδες που έχουν εισαχθεί μαζί με το μενού.
Αυτό ήταν όλο, μόλις εισαγάγατε με επιτυχία το μενού πλοήγησης και τις σχετικές σελίδες. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το μενού και τις σελίδες όπως θέλετε.