Πρέπει να εγκαθιστώ τα πρόσθετα που δεν δοκιμάστηκαν με την τελευταία έκδοση του WordPress;

Πολλοι πελάτες μας ρωτούν για την προειδοποίηση ότι ένα plugin δεν έχει δοκιμαστεί με την τελευταία έκδοση του WordPress. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε plugins που δεν ελέγχθηκαν με την έκδοση WordPress; Τι σημαίνει αυτό και πώς μπορείτε να βοηθήσετε την κοινότητα του WordPress;

Όταν εγκαθιστάτε ένα plugin από την περιοχή διαχείρισης του WordPress, ενδέχεται να δείτε μια προειδοποίηση ότι δεν έχει δοκιμαστεί μια προσθήκη με την έκδοση WordPress που διαθέτετε.

Προειδοποίηση συμβατότητας πρόσθετου

Πώς το WordPress το καταλαβαίνει;

Η επίσημη βιβλιοθήκη του WordPress plugin είναι η μεγαλύτερη συλλογή δωρεάν και ανοιχτού κώδικα WordPress plugins. Κατά την υποβολή της προσθήκης, οι προγραμματιστές του plugin υποχρεούνται να υποβάλουν ένα αρχείο “readme” με τα plugins τους. Αυτό το αρχείο readme χρησιμοποιείται στη συνέχεια από τον κατάλογο πρόσθετων για τη δημιουργία σελίδας πρόσθετου.

Το αρχείο readme περιέχει την ετικέτα “test up to” που χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των πληροφοριών. Οι συντάκτες της προσθήκης αναμένεται να διατηρήσουν τις πληροφορίες αυτές ενημερωμένες.

Αυτό σημαίνει ότι με κάθε έκδοση του WordPress, οι προγραμματιστές του plugin θα πρέπει να δοκιμάσουν τα plugins τους και να ενημερώσουν τα αρχεία readme για τα plugins τους.

Γιατί να μην προσαρμόζετε συγγραφείς αυτές τις πληροφορίες;

Πολλοί προγραμματιστές plugins δεν ενημερώνουν τα αρχεία readme καθόλου, ακόμη και όταν δοκιμάζουν το plugin τους με την τελευταία έκδοση.

Θυμηθείτε ότι αυτά τα πρόσθετα είναι δωρεάν και δεν πληρώνετε προγραμματιστές. Οι προγραμματιστές των πρόσθετων δεν αισθάνονται είναι και πολύ πρόθυμοι να ενημερώσουν το αρχείο readme με κάθε έκδοση.

Πρέπει να εγκαταστήσω αυτα τα Plugins;

Ναι θα έπρεπε. Ακριβώς επειδή ένας προγραμματιστής plugin δεν ενημέρωσε το αρχείο readme δεν σημαίνει ότι δεν έχουν δοκιμάσει το plugin τους ή ότι το plugin δεν λειτουργεί με την τελευταία έκδοση του WordPress.

Από την άλλη πλευρά, εάν ένα plugin δεν έχει ενημερωθεί για περισσότερο από δύο χρόνια, τότε αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το plugin έχει εγκαταλειφθεί. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόσθετο.

Θα ήταν ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι πολλά πρόσθετα που δεν έχουν ενημερωθεί για περισσότερα από δύο χρόνια στην πραγματικότητα εξακολουθούν να λειτουργούν πολύ καλά. Ωστόσο, θα πρέπει να τα εγκαταστήσετε με δική σας ευθύνη.

Πως μπορείς να βοηθήσεις;

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το plugin στην ιστοσελίδα σας και να το δοκιμάσετε. Εάν λειτουργεί όπως αναμένεται, τότε επιστρέψτε στη σελίδα του plugin. Συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο WordPress.org. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας όπου θα δείτε την ενότητα συμβατότητας.

Ψηφίστε για τη συμβατότητα του plugin

Απλά επιλέξτε την έκδοση WordPress, την έκδοση plugin και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Έργα. Κάνοντας αυτό, αφήνετε άλλους χρήστες να γνωρίζουν ότι έχετε δοκιμάσει το plugin, και λειτουργεί όπως ενημερώσατε.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή του plugin και να του ζητήσετε να ενημερώσει το αρχείο readme του plugin του.

Τι πρέπει να κάνετε όταν μια προσθήκη είναι σπασμένη;

Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους χρήστες μας ότι αν είναι ένα δωρεάν πρόσθετο. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Αλλά το ερώτημα είναι πώς μπορείτε να βοηθήσετε την κοινότητα να ασχοληθεί με σπασμένα πρόσθετα;

Αντί να αφήσετε ένα σκληρό σχόλιο σχετικά με την υποστήριξη του plugin, μπορείτε να αφήσετε ένα εποικοδομητικό και χρήσιμο σχόλιο.

Πριν κάνετε οτιδήποτε, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε το plugin σε διαφορετική ζωντανή ή τοπική εγκατάσταση του WordPress. Βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να αναπαραγάγετε το ίδιο σφάλμα και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Μόλις είστε βέβαιοι ότι το plugin είναι σπασμένο, απλώς περιγράψτε το σφάλμα και αφήστε το για τον προγραμματιστή του plugin ή την κοινότητα να απαντήσει. Οι περισσότεροι προγραμματιστές plugins έχουν πληροφορίες επικοινωνίας στις σελίδες προφίλ τους στο WordPress.org.

* Πριν δοκιμάσουν οτιδήποτε κρατήστε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας της ιστοσελίδας σας για παν ενδεχόμενο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια σχετικά με τα plugins του WordPress επικοννωήστε μαζί μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *