Τα 9 καλύτερα plugins για να μεταφράσετε το WordPress site σας

Το WordPress χρησιμοποιείται από εκατομμύρια μη αγγλικές ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σε οποιαδήποτε γλώσσα θέλετε.

Ωστόσο, το WordPress δεν έρχεται με την ενσωματωμένη δυνατότητα δημιουργίας πολύγλωσσων ιστοσελίδων. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά ισχυρά plug-in μεταφράσεων του WordPress που σας επιτρέπουν να προσθέσετε εύκολα πολύγλωσσο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε τα καλύτερα plugins μετατροπής WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία πολύγλωσσων ιστοσελίδων. Θα ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά τους, υπέρ και κατά, για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το καλύτερο για το site σας.

Οι περισσότεροι αρχάριοι δεν γνωρίζουν ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το WordPress στη δική σας γλώσσα και να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ιστοσελίδες σε οποιαδήποτε γλώσσα.

Με τη βοήθεια plugin, μπορείτε να δημιουργήσδίγετε λωσους ή πολύγλωσσο ιστοτόπους. Μπορείτε ακόμη να επιτρέψετε στους χρήστες σας να μεταφράζουν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τη Μετάφραση της Google.

Ενώ υπάρχουν πολλά plug-in μεταφράσεις διαθέσιμα για το WordPress, αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν σε δύο κύριες κατηγορίες.

WordPress πολυγλωσσικά πρόσθετα

Αυτοματοποιημένα plugins μετατροπής

Τα πολυγλωσσικά πρόσθετα σάς επιτρέπουν να προσθέτετε μη αυτόματα πολυγλωσσικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας. Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των plugins είναι ότι η ποιότητα των μεταφράσεών σας θα είναι σημαντικά καλύτερη από οποιαδήποτε εργαλεία μετάφρασης μέσω μηχανής.

Ο δεύτερος τύπος plugins για μετάφραση του WordPress site σας είναι αυτοί που χρησιμοποιούν υπηρεσίες μετάφρασης στο διαδίκτυο για να μεταφράσουν το περιεχόμενό σας. Αυτά τα πρόσθετα δεν απαιτούν να γράφετε περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες, αλλά η ποιότητα των μεταφράσεων δεν είναι καλή.

Ας δούμε τα καλύτερα πολυγλωσσικά plugins και τα αυτοματοποιημένα plug-ins για μετάφραση.

Σε αντίθεση με τα αυτοματοποιημένα plug-ins της μετάφρασης WordPress, αυτά τα πολυγλωσσικά plugins σας επιτρέπουν να μεταφράζετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε πτυχή της ιστοσελίδας σας, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου, του θέματος, των plugins και άλλων περιοχών.

Παρακάτω είναι οι κορυφαίες επιλογές μας για τα καλύτερα πολυγλωσσικά plugins του WordPress για να μεταφράσετε εύκολα ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

1. TranslatePress

Το TranslatePress είναι ένα πλήρες πολυγλωσσικό plugin για να μεταφράσει κάθε σημείο της ιστοσελίδας σας. Το κύριο χαρακτηριστικό του TranslatePress είναι ότι σας επιτρέπει να μεταφράσετε απευθείας από το front-end.

Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε γλώσσες κατά τη μετάφραση και η ζωντανή προεπισκόπηση θα αλλάξει αμέσως. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να μεταφράσετε περιεχόμενο, θέμα, plugins.

Το TranslatePress είναι ιδανικό για χειροκίνητες μεταφράσεις.

Αν οι μη αυτόματες μεταφράσεις ακούγονται σαν πολλή δουλειά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη Μετάφραση Google για μηχανικές μεταφράσεις. Αυτή η προσέγγιση σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μεταφράσεις με AI με χειροκίνητες διορθώσεις.

Το plugin δημιουργεί φιλικές προς το SEO διευθύνσεις URL για όλες τις γλώσσες, γεγονός που σας δίνει ώθηση στα τοπικά αποτελέσματα SEO.

2. WPML

Το WPML είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πολυγλωσσικά πρόσθετα του WordPress. Έρχεται με ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης μετάφρασης που σας επιτρέπει να μεταφράσετε περιεχόμενο, θέματα, plugins και πολλά άλλα.

Το WPML έρχεται σε πολύγλωσσο blog και πολυγλωσσικά σχέδια αδειοδότησης CMS. Θα χρειαστείτε το πολύγλωσσο σχέδιο CMS για το ηλεκτρονικό εμπόριο, την υποστήριξη δημιουργίας σελίδων, τα προσαρμοσμένα πεδία, τη διαχείριση μεταφραστικών ομάδων και κάποια άλλα χαρακτηριστικά.

Έρχεται με ένα εύκολο στη χρήση interface για να προσθέσετε μεταφράσεις και να διαχειριστείτε πολύγλωσσο περιεχόμενο σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας. Το WPML υποστηρίζει όλους τους τύπους θέσεων, τις ταξινομίες, τα προσαρμοσμένα πεδία και τις γραμματοσειρές που δημιουργούνται από τα θέματα και τις προσθήκες του WordPress.

Σας επιτρέπει επίσης να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με παρόχους υπηρεσιών μετάφρασης από τρίτους. Μπορείτε να επιλέξετε ποιο περιεχόμενο πρέπει να μεταφραστεί και να το υποβάλετε απευθείας στον ιστότοπό σας.

3. Polylang

Το Polylang είναι ένα άλλο ισχυρό πρόσθετο για την εύκολη δημιουργία ενός πολύγλωσσου ή δίγλωσσου ιστότοπου WordPress. Έρχεται με μια απλή διεπαφή για να προσθέσετε εύκολα μεταφράσεις για τις αναρτήσεις, τις σελίδες, τους προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων, τα widget και άλλα.

Το Polylang δεν έρχεται με υποστήριξη για να μεταφράσει το WordPress με θέμα και plugins. Η προεπιλεγμένη προσθήκη δεν περιλαμβάνει υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου, οπότε θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα πληρωμένο addon για αυτό.

Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε SEO φιλικές διευθύνσεις URL για κάθε γλώσσα, και λειτουργεί καλά με δημοφιλή plugins SEO WordPress. Για την επιλογή γλώσσας, μπορείτε να προσθέσετε τον μεταγωγέα γλώσσας στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας ένα γραφικό στοιχείο πλευρικής εργαλειοθήκης.

4. Weglot

Το Weglot είναι μια πλατφόρμα μετάφρασης ιστοτόπου που βασίζεται σε cloud. Λειτουργεί με WordPress, Shopify, BigCommerce και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, θα πρέπει να εισάγετε το Weglot API για να συνδέσετε τον ιστότοπο WordPress με την πλατφόρμα του. Στη συνέχεια, θα επιλέξετε την προτιμώμενη γλώσσα, τη γλώσσα του ιστότοπου και τις γλώσσες που θέλετε να προσθέσετε.

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο της Weglot για να μεταφράσετε όλο το περιεχόμενό σας, να διαχειριστείτε τις μεταφράσεις και να τις σπρώξετε στον ζωντανό ιστότοπό σας.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη φιλική προς το SEO υποστήριξη URL, την υποστήριξη WooCommerce, το κουμπί εναλλαγής γλώσσας, τις υπηρεσίες μετάφρασης από τρίτους και πολλά άλλα.

Η Weglot χρησιμοποιεί μια μηνιαία δομή τιμολόγησης βασισμένη στον αριθμό των γλωσσών και τις μεταφρασμένες λέξεις.

5. MultilingualPress

Το MultilingualPress υιοθετεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση για τη δημιουργία πολύγλωσσων ιστοσελίδων με το WordPress. Αντί να τρέχετε σε μια κανονική εγκατάσταση του WordPress, χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο δίκτυο multisite WordPress για κάθε γλώσσα.

Αυτό επιτρέπει στο plugin να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το περιεχόμενο για κάθε γλώσσα ενώ παράλληλα βελτιώνει την απόδοση φορτώνοντας μία γλώσσα τη φορά. Έρχεται με ένα εύκολο περιβάλλον για να διαχειριστείτε τις μεταφράσεις σας από ένα μόνο περιβάλλον.

Υποστηρίζει αναρτήσεις, σελίδες, προσαρμοσμένους τύπους δημοσιεύσεων, ταξινομίες και πολλά άλλα. Λόγω της αρχιτεκτονικής του, κάθε γλώσσα μπορεί να είναι με δική της υποενότητα, κατάλογο ή ακόμα και ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα.

Καλύτερες αυτόματες μεταφράσεις
Αυτά τα πρόσθετα σας επιτρέπουν να μεταφράσετε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες αυτοματοποιημένων μεταφράσεων ή μεταφράζοντας με μη αυτόματο τρόπο τη μετάφραση για ορισμένα τμήματα του ιστότοπού σας.

6. Μεταφράστε WordPress site με GTranslate

Το GTranslate είναι ένα plugin Google Translate για το WordPress. Συνδέεται αυτόματα με την Google για να μεταφράσει και μπορεί να μεταφράσει όλες τις υποστηριζόμενες γλώσσες.

Σας επιτρέπει να μεταφράσετε εύκολα τις ιστοσελίδες σας, ή μπορείτε να μεταφράσετε αυτόματα το περιεχόμενο με βάση τη γλώσσα του προγράμματος περιήγησης του χρήστη.

Το plugin προσφέρει επίσης μια πληρωμένη έκδοση, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τις φιλικές προς το SEO διευθύνσεις URL και να επιτρέψετε στις μηχανές αναζήτησης να μεταφράζουν το μεταφρασμένο περιεχόμενο σας.

7. Transposh

Το Transposh συνδυάζει αυτοματοποιημένες μεταφράσεις μηχανών με χειροκίνητες μεταφράσεις. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να συνεισφέρουν στις μεταφράσεις με ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας.

Το plugin σας επιτρέπει να προσλαμβάνετε επαγγελματικές μεταφραστικές υπηρεσίες για να υποβάλλετε μεταφράσεις. Η λειτουργία αυτόματης μετάφρασης του Transposh υποστηρίζει τις υπηρεσίες μετάφρασης των Google, Bing, Yandex και Apertium.

8. Μεταφραστής ιστότοπου Google

Το Google Translator plugin σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Google Translate API για να μεταφράσετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Χρησιμοποιεί το προεπιλεγμένο κουμπί μετάφρασης της Google το οποίο μπορείτε να εμφανίσετε οπουδήποτε στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να επιλέξετε τις γλώσσες που θέλετε να εμφανίζονται στο switch language, οι οποίες μπορούν να εμφανιστούν χρησιμοποιώντας το widget της πλαϊνής γραμμής ή ένα ενσωματωμένο shortcode.

Η λειτουργία shortcode σας επιτρέπει να προσφέρετε μηχανικές μεταφράσεις για συγκεκριμένες σελίδες. Η μεταφρασμένη σελίδα θα είναι ορατή στους χρήστες όταν επιλέγουν τη γλώσσα ή το plugin την εντοπίσει μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης.

9. Loco Translate

Το Loco Translate είναι ελαφρώς διαφορετικό από άλλα plugins της μετάφρασης στη λίστα. Βασικά σας επιτρέπει να μεταφράσετε θέματα και plugins του WordPress.

Αν το θέμα ή το plugin του WordPress είναι έτοιμο για μετάφραση, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Loco Μετάφραση για να το μεταφράσετε π.χ. μέσα στον πίνακα ελέγχου του WordPress. Χρησιμοποιεί ένα απλό περιβάλλον εργασίας χρήστη παρόμοιο με τα δημοφιλή εργαλεία μετάφρασης.

Η επιλογή του καλύτερου πολυγλωσσικού.

Αν ψάχνετε για ένα πολύγλωσσο plugin για να μεταφράσετε με μη αυτόματο τρόπο το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το TranslatePress.

Είναι εξαιρετικά φιλικό και αρκετά εύκολο στη χρήση ακόμη και για χρήστες χωρίς εμπειρία στην εκτέλεση πολυγλωσσικών ιστοσελίδων. Είναι βελτιστοποιημένο για SEO, δύο χαρακτηριστικά που θα ωφελήσουν την επιχείρησή σας μακροπρόθεσμα.

Για τις αυτόματες μεταφράσεις του WordPress, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το WordPress plugin Gtranslate. Είναι εύκολο στη χρήση και ακόμη και η δωρεάν έκδοση είναι αρκετά καλή για αυτοματοποιημένες μεταφράσεις.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να βρείτε τα καλύτερα plugins για την μετάφραση του WordPress site σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *