Πώς να βρείτε το Theme που χρησιμοποιεί ένα WordPress site

isitwp lookup

Έχετε θελήσει ποτέ να μάθετε ποιο WordPress theme χρησιμοποιεί ένα site; Συχνά λαμβάνουμε μηνύματα μέσω email από αναγνώστες που μας ζητούν βοήθεια για να βρούμε το ακριβές θέμα που χρησιμοποιεί ένας συγκεκριμένος ιστότοπος. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να μάθετε ποιο θέμα WordPress χρησιμοποιεί ένας συγκεκριμένος ιστότοπος.

Όταν ξεκινάτε μια νέα ιστοσελίδα, η επιλογή του σωστού θέματος είναι μια πολύ σημαντική απόφαση.

Συχνά έχετε ιδέες και εμπνεύσεις που έχετε δει σε άλλους ιστότοπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε ο ιστότοπός σας να έχει σχεδόν την ίδια διάταξη και χαρακτηριστικά με έναν άλλο ιστότοπο που έχετε δει στο διαδίκτυο.

Αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό ειδικά εάν ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί ένα από τα χιλιάδες ελεύθερα και πληρωμένα θέματα WordPress που διατίθενται στην αγορά.

Και ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να μάθετε ποιο WordPress θέμα χρησιμοποιεί ένας ιστότοπος.

 

Μέθοδος 1. Βρείτε το θέμα WordPress που χρησιμοποιείται από έναν ιστότοπο με την βοήθεια του IsItWP

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους ανίχνευσης του WordPress theme είναι με το IsItWP. Είναι ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που σας επιτρέπει να αναζητήσετε plugins και θέματα που χρησιμοποιούνται από μια ιστοσελίδα του WordPress.

Πρώτον, πρέπει να επισκεφθείτε το IsItWP και να καταχωρίσετε τη διεύθυνση URL ενός ιστότοπου που θέλετε να ελέγξετε.

isitwp lookup

Αναζητώντας έναν ιστότοπο στο IsItWP

Το IsItWP θα ελέγξει πρώτα αν ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το WordPress. Αν πρόκειται για ιστότοπο που υποστηρίζεται από WordPress, τότε το IsItWP θα ελέγξει το θέμα του WordPress που χρησιμοποιεί. Θα προσπαθήσει επίσης να εντοπίσει τα plugins του WordPress που χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπο.

Μετά από αυτό, θα σας δείξει τα αποτελέσματα με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα plugins και το θέμα που χρησιμοποιείται στο site.

wpthemeplugindetails

Το IsItWP ενδέχεται να μην είναι σε θέση να σας προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με ένα προσαρμοσμένο θέμα WordPress ή ένα θέμα child.

Ωστόσο, θα εμφανιστεί το όνομα του θέματος, ώστε να μπορείτε να το δείτε για να δείτε εάν είναι διαθέσιμο για λήψη.

 

Μέθοδος 2. Μη αυτόματη ανίχνευση του θέματος WordPress που χρησιμοποιείται από έναν ιστότοπο

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες των site αλλάζουν το όνομα του WordPress. Αυτά τα εργαλεία σταματούν το IsItWP για να ανιχνεύσουν ποιο WordPress θέμα χρησιμοποιούν.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πληροφορίες κρυμμένες στον κώδικα που μπορείτε να εντοπίσετε και να βρείτε το θέμα WordPress που χρησιμοποιούν.

Ας αρχίσουμε.

Κάθε θέμα WordPress πρέπει να έχει ένα αρχείο style.css. Αυτό το αρχείο περιέχει περιγραφή που λέει το όνομα του θέματος, συγγραφέας θέμα, URI, έκδοση, κλπ. Περιέχει επίσης CSS στυλ που χρησιμοποιούνται από το θέμα.

Για να εντοπίσετε αυτό το αρχείο, πρώτα πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπο. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην οθόνη και επιλέξτε ‘Προβολή προέλευσης σελίδας’ από το μενού.

viewpagesource

Αυτό θα ανοίξει τον πηγαίο κώδικα της σελίδας που βλέπετε σε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης. Τώρα πρέπει να βρείτε μια γραμμή στον πηγαίο κώδικα που μοιάζει με αυτό:

<link rel='stylesheet' id='themename_style-css'  href='http://example.com/wp-content/themes/theme-name/style.css?ver=1.1.47' type='text/css' media='all' />

Μπορείτε να κάνετε κλικ στη διεύθυνση URL αυτής της γραμμής για να ανοίξετε το αρχείο style.css.

Στην κορυφή του αρχείου style.css, θα δείτε το μπλοκ header που περιέχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα που χρησιμοποιείται από τον ιστότοπο. Συνήθως, θα φαινόταν κάτι τέτοιο:

Theme Name:     Theme Name
Theme URI:      https://example.com
Author:         ThemeAuthorName
Author URI:     https://example.com
Description:    My Theme is a flexible WordPress theme designed for portfolio websites
Version:        1.1.47
License:        GNU General Public License v2 or later
Text Domain:    hestia
Tags: blog, custom-logo, portfolio, e-commerce, rtl-language-support, post-formats, grid-layout, one-column, two-columns, custom-background, custom-colors, custom-header, custom-menu, featured-image-header, featured-images, flexible-header, full-width-template, sticky-post, theme-options, threaded-comments, translation-ready
Ενδέχεται να μπορείτε να βρείτε εδώ τη διεύθυνση URL του θέματος ή του συγγραφέα, η οποία θα σας οδηγήσει στο θέμα που χρησιμοποιείται από τον ιστότοπο.
Εαν έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *